Παρασκευάζω την τροφή μου

Το ''Περιβόλι στην Βάρη'' ανοίγει τις πύλες του στο ''Αληθινό Αγρόκτημα''. Εκπαιδεύει βιωματικά και ενημερώνει όσους θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε σχέση με την καλλιέργεια, την διατροφή και την ευεξία. Από αρχές Μάρτη οργανώνονται σεμινάρια για βιολογική λαχανοκομία, οικιακή αυτάρκεια, φυτικό φαρμακείο, μελισσοθεραπεία, κ.α.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Παρασκευάζω την τροφή μου: Τρόποι παραγωγής, μεταποίησης και συντήρησης της τροφής στο σπίτι Κάθε Τρίτη, 11 Μαρτίου – 8 Απριλίου 2014, Ώρες: 17:30-21:00 (5 συναντήσεις).

Ήξερες ότι τα βάζοντας μήλα δίπλα σε άλλα φρούτα, αυτά ωριμάζουν πιο γρήγορα; Ότι το ακτινίδιο για να γλυκάνει πρέπει να το αφήσεις κάποιες μέρες εκτός ψυγείου πριν το φας; Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να φτιάξουμε δικές μας λιαστές ντομάτες; Ποια τρόφιμα μπαίνουν στο ψυγείο και ποια στην κατάψυξη;Ποια συντηρητικά πρέπει να αποφεύγουμε και ποια είναι αβλαβή;

Ελάτε να μάθουμε μαζί τους σωστούς τρόπους αξιοποίησης, συντήρησης και μεταποίησης των τροφίμων που αγοράζουμε ή καλλιεργούμε. Με την καθοδήγηση του Ηλία Κάνταρου – γεωπόνου και λάτρη του αληθινού φαγητού – θα δούμε πώς να διατηρούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων, χωρίς τη χρήση επιβλαβών συντηρητικών, όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη!


Εκπαιδευτής: Κάνταρος Ηλίας
Γεωπόνος, Σύμβουλος Αγροτικών Επιχειρήσεων, Διαπιστευμένος Εκπαιδευτής από το ΕΚΕΠΙΣ. Μέλος της ομάδας «Αληθινό Αγρόκτημα» (www.realfarm.gr).

 
Ημέρα 1
Tρόποι συντήρησης των τροφίμων: ψύξη, κατάψυξη, ξήρανση.
 
Ημέρα 2

Τρόποι συντήρησης των τροφίμων: Φυσικά συντηρητικά (αλάτι, ζάχαρη, ξύδι, λάδι), ζύμωση και καπνισμός.
 
Ημέρα 3
Φρούτα: βασικές αρχές επιλογής, συντήρησης και μεταποίησης.
 
Ημέρα 4
Λαχανικά: βασικές αρχές επιλογής, συντήρησης και μεταποίησης.
 
Ημέρα 5
Μεταποίηση φρούτων, λαχανικών, ψαριών και κρεάτων.
 
Πρακτικές Ασκήσεις/ Εργαστήρια:
Φυσικό τουρσί
Αποξήρανση φρούτων και λαχανικών (στον ήλιο αλλα και με τη χρήση ηλεκτρικού)
Καπνισμός

 

Πληροφορίες - Εγγραφές 

Real farm
http://realfarm.gr/seminaria-gia-erasitexnes-agrotes/programma-seminariwn-periboli-sti-bari.html

ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΣΤΗ ΒΑΡΗ
 http://perivolivari.gr
Κυργίων 15, Βάρη Αθήνα
Τηλ: +30 210 8963000

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις