3ο διαδικτυακό σεμινάριο Oper8 για εναλλακτικούς τρόπους καταπολέμησης ζιζανίων

Η κοινοπραξία του έργου Oper8, διοργανώνει ένα σεμινάριο, ανοιχτό προς όλους, για την παροχή επιστημονικών και τεχνικών πληροφορίων σχετικά με τη χρήση ρομποτικής στον έλεγχο ζιζανίων.

 

Για όλες τις καλλιεργητικές κατηγορίες, αναπτύσσονται καινοτόμες λύσεις για την καταπολέμηση των ζιζανίων, ώστε να περιοριστεί η χρήση ζιζανιοκτόνων και να μειωθούν τα εμπόδια, όπως θέματα που σχετίζονται με τον χρόνο και τη χαμηλή απόδοση. Η χρήση ρομποτικής προσφέρει λύση στην έλλειψη εργατικών χεριών και διαθέσιμου χρόνου των αγροτών, παρέχοντας αυτονομία. Η ερευνητική κοινότητα και οι εταιρείες, μέσω δοκιμών και παρακολούθησης, στοχεύουν να δείξουν τις βέλτιστες πρακτικές χρήσης της.

Ομιλητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους σχετικά με τη χρήση ρομποτικής στο κομμάτι της ζιζανιοκτονίας:

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα διαρκέσει 1 ώρα και 30 λεπτά και θα συγκεντρώσει ομιλητές από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, με ποίκιλλα υπόβαθρα από τον τομέα της καταπολέμησης ζιζανίων. Ερευνητές και εκπρόσωποι του χώρου θα μιλήσουν για την εφαρμογή αυτής της λύσης σε διαφορετικές κατηγορίες καλλιεργειών, όπως οι αμπελώνες και οι καλλιέργειες λαχανικών. Θα παρουσιαστούν  αποτελέσματα δοκιμών σχετικά με εμπορικά ρομπότ και πρωτότυπα. Οι ομιλητές θα δώσουν, επίσης, μια εικόνα της αγοράς των ρομπότ, με την τρέχουσα χρήση και τα σχέδια ανάπτυξης. Εκπρόσωποι της βιομηχανίας θα παράσχουν πληροφορίες για τα δικά τους προϊόντα και τα σχόλια από τους αγρότες.

Διαδικτυακά σεμινάρια Oper8 για τη βελτίωση της υιοθέτησης των εναλλακτικών τρόπων καταπολέμησης ζιζανίων σε όλη την Ευρώπη:

Το έργο Oper8 διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις για τη βελτίωση της διάδοσης των τεχνικών και επιστημονικών αποτελεσμάτων σε όλη την ΕΕ και προς όλες τις κατηγορίες ενδιαφερομένων. Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τους εναλλακτικούς τρόπους καταπολέμησης ζιζανίων από ερευνητές, αγρότες, συμβούλους κ.λπ. σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Δύο φορές το χρόνο διοργανώνεται ένα διαδικτυακό σεμινάριο που επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη λύση εναλλακτικού τρόπου καταπολέμησης ζιζανίων. Τα προηγούμενα διαδικτυακά σεμινάρια ασχολήθηκαν με την καταπολέμηση ζιζανίων με χρήση ηλεκτρικού φορτίου και τις λύσεις των καλλιεργειών κάλυψης. Αυτός ο τρόπος, επιτρέπει την προσέγγιση ατόμων από διαφορετικές χώρες και βοηθά στη διάδοση των αποτελεσμάτων του Oper8 σχετικά με τους εναλλακτικούς τρόπους καταπολέμηση ζιζανίων. Άλλες εκδηλώσεις, όπως επίδειξη στον αγρό, διοργανώνονται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο, και παράλληλα παράγεται οπτικοακουστικό υλικό.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις