Ες αύριον τα σπουδαία

 Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνεταιρισμοί εξαιτίας της κωλυσιεργίας αλλαγών στο συνεταιριστικό νόμο 4015 αναμένεται να τεθούν στην αυριανή πρωινή συνάντηση που οργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ, στο ξενοδοχείο President της Αθήνας.
  Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας εξαιτίας των παρενεργειών του νόμου Σκανδαλίδη έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα και σε υγιείς συνεταιρισμούς οι οποίοι αδυνατούν να λάβουν χρηματοδότηση ή να πουλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να ξεχρεώσουν και να καταστούν βιώσιμοι. Από την άλλη πλευρά μεγάλο αγκάθι για συνεταιριστές και παραγωγούς παραμένει το  θέμα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων, που αλλάζει ουσιαστικά το χάρτη της ιδιοκτησίας στην Ελλάδα.
Στο Μητρώο Αγροτών όπως ανακοινώθηκε, έχουν καταγραφεί περίπου 4.000 συνεταιρισμοί (μεταξύ των οποίων και οι παλιές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και οι κλαδικές ενώσεις) αν και οι πληροφορίες μιλούν για λιγότερους, που περίμεναν την τελευταία στιγμή για να ενταχθούν.
 Η ΠΑΣΕΓΕΣ, δια του προέδρου της, θέτει εδώ και τώρα ζήτημα αλλαγής του συνεταιριστικού νόμου και σε ό,τι αφορά στην υποχρεωτικότητα, που όπως λέει, δεν συνάδει με τις αρχές του συνεταιριστικού κινήματος σε όλον τον κόσμο αλλά και σε ό,τι αφορά στα ζητήματα που φρενάρουν την αγροτική παραγωγή.
 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ επιδιώκει άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα οδηγήσει σε αλλαγές με βάση και τα σχετικά πορίσματα των επιτροπών που συστάθηκαν για τους συνεταιρισμούς ειδάλλως προτίθεται να σηκώσει το θέμα για τις καθυστερήσεις.
 Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι συνεταιρισμοί και λόγω του μητρώου διότι οι τράπεζες μέχρι πρότινος αρνούνταν να δώσουν ενέσεις ρευστότητας σε οργανισμούς, που δεν ήξεραν αν θα υπάρχουν αύριο, λόγω του συνεταιριστικού νόμου.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις