28ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Επιστήμης Οπωροκηπευτικών

28ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Επιστήμης Οπωροκηπευτικών στη Θεσσαλονίκη 16-20 Οκτωβρίου 2017

Η Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) είναι ο αρχαιότερος και μεγαλύτερος σε αριθμό μελών επιστημονικός φορέας στο χώρο των Γεωτεχνικών Επιστημών στην Ελλάδα. H EEEO και το Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου διοργανώνουν το 28ο Συνέδριο της ΕΕΕΟ στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Porto Palace) από 16 έως 20 Οκτωβρίου 2017, στην επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρείας.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν τη Δενδροκομία, τη Λαχανοκομία,  την Αμπελουργία, την Ανθοκομία/Αρχιτεκτονική τοπίου, τη Μελισσοκομία και τα Αρωματικά φυτά. Το Συνέδριο, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 150 ερευνητές, θα καλύψει αντικείμενα που αφορούν σε όλο το φάσμα της καλλιέργειας και διαχείρισης των οπωροκηπευτικών, από το γενετικό υλικό και τις καλλιεργητικές τεχνικές, μέχρι θέματα συσκευασίας, συντήρησης, διανομής και διατροφής.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η διάχυση της γνώσης και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα του κλάδου, η ανάδειξη των νέων τάσεων στην επιστήμη των Οπωροκηπευτικών, καθώς και η δημιουργία επιστημονικού βήματος για νέους επιστήμονες.

Επιπρόσθετα, διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές (invited speakers) για να καλύψουν θέματα υψηλού ενδιαφέροντος.

Στοιχεία για το 28ο Συνέδριο της ΕΕΕΟ είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://www.28eeeo.gr.

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Με εκτίμηση, 

Αθ. Μολασιώτης, Αν. καθηγητής Δενδροκομίας ΑΠΘ

Μ. Βασιλακάκης, Ομ. καθηγητής Δενδροκομίας ΑΠΘ

Στ. Κουνδουράς, Αν. καθηγητής Αμπελουργίας ΑΠΘ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις