Ψάρεψαν ξιφία περίπου 4 μ.

«Καθώς έφθασα στην μέση κατά την διάρκεια του μαζέματος του αθερινόδιχτου που είχα ρίξει , ένιωσα ξαφνικά ένα τράνταγμα δυνατό και το δίχτυ έγινε ασήκωτο. Έσκυψα να δω τι είχε γίνει και τότε άρχισε να με ταρακουνά κάτι δυνατό. Ξαναπροσπάθησα δεύτερη προσπάθεια αυτή τη φορά όμως σιγά-σιγά και τότε είδα κάτι απίστευτο.

Ένας ξιφίας περίπου 4μ να έχει πιαστεί για καλά στο αθερινόδιχτο και να προσπαθεί να ξεφύγει. Αποβάλλοντας γρήγορα την αρχική έκπληξη άρχισα να ενεργώ διαφορετικά. Έφερα σιγά σιγά στο σκάφος μου και το έδεσα για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα φύγει.

Αυτά διηγήθηκε ο Στέφανος Λυσάρης ο ψαράς που ενώ είχε ρίξει τα δίχτια του έξω από τον Αστακό για να βγει το μεροκάματο αντίκρισε το υπέροχο αλλά και πρωτόγνωρο παράλληλα θέαμα.

Ένας ξιφίας 4μ και βάρος 360 κιλά. Πρώτη φορά έλεγαν ψαράδες ότι έχει αλιευτεί τόσο μεγάλο κήτος είτε ακούσια είτε εκούσια, αλλά και πρώτη φορά εμφανίζεται το είδος ψαριού αυτό στα συγκεκριμένα νερά.

Τελικά μεταφέρθηκε σε αποθήκη που διατηρεί ο ψαράς και αφού τεμαχίστηκε, ένα μέρος μοιράστηκε σε φίλους, ένα άλλο δε έγινε μεζές στα ουζάδικα για τους καθημερινούς καταναλωτές της πόλης του Αστακού.

ΠΗΓΗ: xiromeronews.blogspot.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις