Τα αλιευτικά καταφύγια της Ηπείρου να έχουν "μεικτή" χρήση από αλιευτικά

Δράσεις προκειμένου τα αλιευτικά καταφύγια της Ηπείρου να έχουν "μεικτή" χρήση από αλιευτικά, αλλά και τουριστικά σκάφη/ σκάφη αναψυχής υλοποιεί η Περιφέρεια. Η σχετική ενημέρωση έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου, με αφορμή τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής επί της Μ.Π.Ε. του έργου «Μετατροπή του υφιστάμενου καταφυγίου Συβότων σε τουριστικό καταφύγιο και εγκατάσταση πλωτών προβλητών».

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη υπογράμμισε την προσπάθεια που καταβάλλει η περιφερειακή αρχή για τη νομιμοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων (κυρίως στην Π.Ε. Πρέβεζας) και τη μετατροπή της χρήσης τους σε "μεικτή". «Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση των σχετικών μελετών και Μ.Π.Ε., ενώ έχουν κατατεθεί οι φάκελοι στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη νομιμοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων. Και αυτό γίνεται για να μπορέσουν μελλοντικά να ενταχθούν αυτοί οι χώροι σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες υποδομές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρήσεων».

Το συγκεκριμένο έργο («Μετατροπή του υφιστάμενου καταφυγίου Συβότων σε τουριστικό καταφύγιο και εγκατάσταση πλωτών προβλητών») περιλαμβάνει την εγκατάσταση δύο πλωτών προβλητών και τον καθορισμό βέλτιστης διάταξης σκαφών. Με την συγκεκριμένη τροποποίηση θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα συγκεκριμένα σκάφη, ενώ θα επιτευχθεί αύξηση της συνολικής χωρητικότητας του καταφυγίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις