Ευοίωνες προοπτικές για τον τομέα της Αλιείας σε Κοζάνη και Γρεβενά


Ευοίωνες προοπτικές για τον τομέα της Αλιείας στις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Γρεβενών μπορεί να προσφέρει σε υποψήφιους επενδυτές, φορείς και αλιείς της περιοχής των λιμνών Πολυφύτου και Ιλαρίωνα το πρόγραμμα Leader σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος από την πλευρά της Αναπτυξιακής Κοζάνης (ΑΝΚΟ) κ. Ζωή Γκερεχτέ.

Τόνισε ότι το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα για χρηματοδότηση μονάδων μεταποίησης και επεξεργασίας ψαριών, επενδύσεις σε σκάφη και της μηχανές τους καθώς και για την δημιουργία ψυκτικών υποδομών.

 

Η κ. Γκερεχτέ, μιλώντας στην  ΕΡΤ Κοζάνης σημείωσε επίσης πως από την πλευρά των Δήμων Κοζάνης και Σερβίων Βελβενδού μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές σε ιχθυόσκαλα και αλιευτικά λιμανάκια.

 

Όσον αφορά την προκήρυξη των δράσεων του προγράμματος LEADER για ιδιωτικά έργα αυτή οριοθετείται για την άνοιξη του 2017, ενώ στα χρηματοδοτικό πλεονέκτημα της 5ης περιόδου συγκαταλέγεται η δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού από όπου οι επενδυτές θα λαμβάνουν προκαταβολή χωρίς να απαιτείται εγγυητική επιστολή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις