Μελέτη με θέμα «Σύγχρονες Iχθυοτροφές Θαλασσινών Ψαριών για τη Διασφάλιση Υψηλής Διατροφικής Αξίας και Ευζωίας»
Μελέτη με θέμα «Σύγχρονες Iχθυοτροφές Θαλασσινών Ψαριών για τη Διασφάλιση Υψηλής Διατροφικής Αξίας και Ευζωίας»

Με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και τη δημιουργία οδηγών για τις σωστές πρακτικές σε κάθε τομέα λειτουργίας του κλάδου, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συνεργάστηκε με την Πανεπιστημιακή και Επιστημονική κοινότητα για την εκπόνηση μίας πρωτοποριακής μελέτης για τις ιχθυοτροφές με τίτλο «Σύγχρονες Ιχθυοτροφές Θαλασσινών Ψαριών για τη Διασφάλιση Υψηλής Διατροφικής Αξίας και Ευζωίας».

Συγκεκριμένα, η ΕΛΟΠΥ συνεργάστηκε με τους κ.κ. Δημήτριο Μπάρκα, Γεωπόνο Ζωικής Παραγωγής, Ναυσικά Καρακατσούλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Λεωνίδα  Παπαχαρίση, Ιχθυολόγο ΤΕ, MPhil και Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΛΟΠΥ.

Σκοπός της μελέτης είναι να απαντήσει τα βασικά ερωτήματα των καταναλωτών σχετικά με το τι τρώνε τα ψάρια, καθώς η έλλειψη γνώσης για τις τροφές συνδέεται με την έλλειψη εμπιστοσύνης για τα εκτρεφόμενα ψάρια. Η Μελέτη παρέχει εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για την παραγωγή και τη σύσταση των ιχθυοτροφών που χρησιμοποιούνται στις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες. Απευθύνεται σε επαγγελματίες, όπως διαιτολόγους, εμπόρους, ειδικούς της εστίασης, γιατρούς και ενώσεις καταναλωτών που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις ανάγκες των ψαριών στα διάφορα στάδια ανάπτυξής τους και τα συστατικά των ιχθυοτροφών.

Ο κ. Λεωνίδας Παπαχαρίσης δήλωσε σχετικά: «Η ευζωία και η υγεία των εκτρεφόμενων ζώων συνιστά ευγενές καθήκον. Η ΕΛΟΠΥ είχε ανέκαθεν στην κορυφή των προτεραιοτήτων της τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης, την ευζωία των ψαριών και την προστασία του περιβάλλοντος. Με την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την παραγωγή ψαριών κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας.» .

 

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΟΠΥ, σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, εκπόνησε πρόσφατα και τον Οδηγό Ευζωίας Μεσογειακών Ιχθύων, ο οποίος εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και αποτελεί πλέον Εθνικό Οδηγό για τον κλάδο της Ιχθυοκαλλιέργειας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις