Γαλλία - Οικολογική καταστροφή: Οκτώ τόνοι ψαριών πέθαναν από ασφυξία λόγω καύσωνα & ξηρασίας

Οι επιπτώσεις του καύσωνα και της ξηρασίας στη Γαλλία έχουν καταστροφικό πρόσημο για το οικοσύστημα της περιοχής. Συγκεκριμένα σε λίμνη στο Μαμπλί της κεντροανατολικής Γαλλίας βρέθηκαν οκτώ τόνοι ψαριών νεκρά από ασφυξία, λόγω της ξηρασίας που επικρατεί στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Αλιείας του Λίγηρα. Η επιχείρηση διάσωσης που οργανώθηκε κατάφερε να επιβιώσει περίπου το 1% των ψαριών.

Συνολικά, 80 εθελοντές μάζεψαν 10,5 τόνους νεκρών ψαριών την Δευτέρα και άλλα 500 κιλά σήμερα από τη λίμνη Κορνιγιόν, σύμφωνα με τον Βενσάν Γκαρνιέ, ένα στέλεχος της Ομοσπονδίας, αρμόδιο για την ανάπτυξη της αλιείας στην περιοχή.

Στην επιχείρηση που οργανώθηκε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης οι εθελοντές πήγαν με απόχες και μάζεψαν τα ελάχιστα ψάρια που ήταν ακόμη ζωντανά και στη συνέχεια τα έριξαν στον Λίγηρα. Συνολικά, σώθηκαν γύρω στα 100 κιλά ψάρια. Περίπου τα τρία τέταρτα των ψαριών που πέθαναν από ασφυξία ήταν κυπρίνοι.

Λόγω της πτώσης της στάθμης του Λίγηρα, ο οποίος τροφοδοτεί αυτή τη λίμνη και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή, μειώθηκε το ποσοστό οξυγόνου στα νερά και αυξήθηκαν τα φύκια, με αποτέλεσμα τα ψάρια να πεθάνουν από ασφυξία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις