Ένα δέντρο με 10.000 πασχαλινά αβγά!


 

Λόγω των ημερών, τα αβγά βρίσκονται πάλι στο προσκήνιο! Κόκκινα, πράσινα και μπλε, πολύχρωμα, περίτεχνα διακοσμημένα, ακόμη σοκολατένια και υφασμάτινα έχουν την τιμητική τους στα σπίτια, στα μαγαζιά και -σίγουρα- στα δώρα που θα κάνουμε όλοι στα βαφτιστήρια μας.

Σε έναν κήπο, όμως, στη Γερμανία, τα πασχαλινά αβγά είναι must όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς ο κ. Volker Kraft περιποιείται καθημερινά ένα εντυπωσιακό δέντρο, στα κλαδιά του οποίου «φυτρώνουν» εντυπωσιακά αβγά!

Πιο συγκεκριμένα, ο Volker φύτεψε ένα δέντρο στην αυλή του το 1965 και πλησιάζοντας το Πάσχα της χρονιάς εκείνης κρέμασε στα κλαδιά του 18 αβγά. Αυτό ήταν! Η συλλογή αβγών έγινε εμμονή, με τον αριθμό τους να αυξάνεται εντυπωσιακά κάθε χρόνο.

Μέχρι σήμερα 10.000 πασχαλινά αβγά κρέμονται στο δέντρο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό όσο και «εορταστικό» θέαμα όλο το χρόνο. «Όλων των ειδών τα αβγά, σε διάφορα μεγέθη και με περίτεχνες διακοσμήσεις θα τα βρείτε εδώ», λέει υπερήφανα ο κ. Volker και συμπληρώνει: «Ασχολούμαι πολλές ώρες την ημέρα με τη συντήρηση του δέντρου και την καθαριότητα των αβγών, ενώ αυτά με τις πούλιες και τα κοχύλια είναι τα αγαπημένα μου!»

Οι κάτοικοι της περιοχής επισκέπτονται συχνά το δέντρο και φωτογραφίζονται κοντά του, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που φέρνουν δικά τους αβγά, προκειμένου να «ενισχύσουν» την πρωτότυπη συλλογή.

perierga.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις