Συμβουλές ασφάλεια και προστασία στα Α.Τ.Μ. των τραπεζών

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ DIVICO SECURITY 
Tip της ημέρας: Κανόνες για την προσωπική σας ασφάλεια και προστασία στα Α.Τ.Μ. των τραπεζών

Πολυσύχναστα τα Α.Τ.Μ. τους τελευταίους μήνες, με πολλά κρούσματα επιθέσεων και κλοπών από επίδοξους ληστές! Η DIVICO SECURITY σας δίνει απλές & χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλειά σας πριν, μετά & κατά τη διάρκεια της χρήσης τους.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΑΤΜ
– Εάν πηγαίνετε βραδινές ώρες, καλό θα ήταν να μην είστε μόνοι. Προτιμήστε να έχετε κάποιο δικό σας άτομο μαζί. Μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για οποιοδήποτε περιστατικό βίας.
– Αποφεύγετε να αφήνετε τους ηλικιωμένους να πηγαίνουν μόνοι στα ΑΤΜ, έχουν συμβεί πολλά περιστατικά εξαπάτησης & κλοπής.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΑΤΜ
– Πριν τοποθετήσετε την κάρτα σας στη σχισμή βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ύποπτο όπως σημάδια στη σχισμή που υποδέχεται την κάρτα, στρεβλωμένο πλαίσιο, τρύπες, εκδορές ή κάποιο εξάρτημα που δεν έχετε ξαναδεί. Εάν αντιληφθείτε κάτι από τα παραπάνω μη χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο μηχάνημα & ειδοποιήστε άμεσα την τράπεζα.
– Όταν πληκτρολογείτε το pin σας, φροντίστε να κλείνετε με το σώμα σας το οπτικό πεδίο, έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να το δει.
– Όταν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, κατά την παραμονή σας στο χώρο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν γνωρίζετε να εισέλθουν.
– Μην εμπιστεύεστε αγνώστους να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της συναλλαγής και μην τους δίνετε το pin σας για οποιοδήποτε λόγο.
– Ποτέ μη μετράτε τα χρήματά σας μπροστά στο ΑΤΜ. Αυτό θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή ενός απατεώνα/ληστή και να προκαλέσει την “τύχη” σας!

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΑΤΜ
– Μην αφήνετε τσάντες, πορτοφόλια ή χρήματα μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί είναι πιθανό, επίδοξοι διαρρήκτες που σας έχουν παρακολουθήσει να κάνετε ανάληψη χρημάτων, να επιχειρήσουν να παραβιάσουν το
αυτοκίνητό σας.
– Εάν διαπιστώσετε πως σας παρακολουθούν, καλέστε την αστυνομία και παραμείνετε σε πολυσύχναστο σημείο.

Επιπλέον,
Μην αποθηκεύετε το pin σας εκεί που έχετε και την κάρτα σας, π.χ. στο πορτοφόλι σας. Η απομνημόνευση είναι η καλύτερη λύση!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις