Παγκόσμιος εορτασμός ελιάς & ελαιολάδου

Με μια σειρά εκδηλώσεων θα εορτάσει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ τα δύο εθνικά μας προϊόντα, το ελαιόλαδο και την ελιά, το  8ήμερο 23-30/11/2016. Τη χρονική αυτή περίοδο έχει ορίσει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC- COI), με έδρα τη Μαδρίτη, για το καλωσόρισμα της νέας παραγωγής.  

Βασικός στόχος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, είναι η ενημέρωση, η προβολή και προώθηση των προϊόντων του τομέα σε ελαιοπαραγωγικές και μη ελαιοπαραγωγικές χώρες, σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ θα διοργανώσει σε συνεργασία με την ΕΔΟΕΕ, τον ΣΕΒΙΤΕΛ, τον ΕΣΒΙΤΕ, το Greek Lipid Forum, καθώς και ερευνητικά και ακαδημαϊκά Ιδρύματα τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Ημερίδα με θέμα: «Ελιά & Ελαιόλαδο: Αειφόρος Καλλιέργεια, βιώσιμη ανάπτυξη», στις 28/11/2016, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στις 09:30 π.μ.
  • Προωθητικές ενέργειες σε εστιατόρια
  • Προωθητικές ενέργειες σε Καταστήματα Λιανικής Πώλησης Τροφίμων
  • Διαδραστικά - ενημερωτικά παιχνίδια σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

 Η «ΦΙΛΑΙΟΣ» καλεί κάθε φορέα που εμπλέκεται στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς να συμβάλλει στην μεγαλύτερη δυνατή επικοινωνία και στην ενημέρωση του κοινού για την κοινωνικοοικονομική σημασία και την διατροφική αξία  και υπεροχή των ελαιοκομικών προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ», τηλ. 210-3238856, email: [email protected]

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις