Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι η αφορμή αφύπνισης του σεβασμού και της αγάπης στα ζώα. Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία στιγμή στη διαρκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης του ανθρώπου για τη φροντίδα των ζώων, μία στιγμή σε μία διαρκή συμπεριφορά που καταδεικνύει την ομαλή συνύπαρξή μας.

Η φροντίδα, η προσοχή και η ευζωία των ζώων, ειδικά σε δύσκολες περιόδους όπως η σημερινή, οφείλουν να είναι βασικές προτεραιότητες της Πολιτείας και των κατά τόπους αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων. Ταυτόχρονα, είναι δείγμα πολιτισμού και υγείας μίας κοινωνίας η ορθή αντίληψη που έχουν οι πολίτες της για τα ζώα είτε αυτά είναι κατοικίδια είτε παραγωγικά.

Οι Έλληνες κτηνίατροι είναι εκείνοι οι επιστήμονες που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την αντιμετώπιση των ζωοανθρωπονόσων, την αξία της συμβολής τους στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με συνέπεια την αύξηση της διατροφικής επάρκειας της χώρας, τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας μέσω του ελέγχου τροφίμων ζωικής προέλευσης, τη σημασία της ορθής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, πρεσβεύοντας το δόγμα «Υγιή Ζώα – Υγιείς Άνθρωποι» εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με καμπάνιες (τηλεοπτικά βίντεο, μπροσούρες, εκδηλώσεις κ.λπ.) που απευθύνονται στους πολίτες, αλλά και με πρωτοβουλίες επιστημονικού χαρακτήρα (ημερίδες, συνέδρια) για τα μέλη του, ενώ το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων στέκεται αρωγός κάθε πρωτοβουλίας που αποβλέπει στην προστασία των ζώων.

Η προσπάθεια και η προσφορά μας είναι διαρκής ακόμα και όταν οι εορτασμοί κοπάζουν και τα φώτα των προβολέων σβήνουν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις