O M. Τζελέπης κατήγγειλε την μη πληρωμή των καπνοπαραγωγών

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων την «την μη πληρωμή των καπνοπαραγωγών» στην τοποθέτησή του στο Σχέδιο Νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» στην Ολομέλεια της Παρασκευής 19-2-2016 .

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Βουλευτής τόνισε ότι: «Με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο προσπαθείτε να μας πείσετε για τη δήθεν αριστερή κοινωνική σας ευαισθησία. Αυτή η ευαισθησία, όμως, πρέπει να κρίνεται και καθημερινά στην πολιτική σας πρακτική λειτουργία ως προς τις λύσεις που δίνετε στα προβλήματα».

Ακόμα, ο κ. Τζελέπης σχολίασε ότι: «Σήμερα έχουμε όλον τον αγροτικό κόσμο να διαδηλώνει, διεκδικώντας το δικαίωμά του να καλλιεργεί τη γη και να μπορεί να ζει στην ελληνική περιφέρεια και στα χωριά του. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ζητήματα τα οποία μένουν χωρίς να δίνονται λύσεις. Είναι χιλιάδες οι καπνοπαραγωγοί της Βορείου Ελλάδος που είναι απλήρωτοι αυτή τη στιγμή από μεταποιητική καπνική εταιρία. Γιατί δεν τηρείτε από την πλευρά του Υπουργείου την Κοινή Υπουργική Απόφαση 238/19130/2014, όπου σε τριάντα μέρες όφειλε να πληρώσει; Και χρωστάει από τις αρχές του 2016...»

Επίσης, «Έχουν λαμβάνειν οι καπνοπαραγωγοί της Βορείου Ελλάδας συνολικά 12 εκατομμύρια. Και μιλάμε για καπνοπαραγωγούς οι οποίοι έχουν μονοκαλλιέργεια. Δεν έχουν άλλα εισοδήματα. Τι πράττει το Υπουργείο; Με τον συγκεκριμένο βιομήχανο, προχθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, κοινώς δημόσιες σχέσεις, και καταθέτω στα Πρακτικά το Δελτίο Τύπου της 17ης Φεβρουαρίου 2016 του Υπουργείου Γεωργίας, όπου δεν υπάρχει καμία απάντηση «για την ταμπακιέρα», ποιες οι διαδικασίες, πότε θα πληρωθούν οι καπνοπαραγωγοί, γιατί δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία. Επίσης, άλλα 10 εκατομμύρια περίπου έχουν λαμβάνειν οι τευτλοπαραγωγοί για τις σοδειές του 2015. Πλησιάζει η εποχή για να καλλιεργήσουν για την νέα χρονιά. Ήδη έπρεπε να καλλιεργήσουν, να σπείρουν για τη νέα χρονιά τα τεύτλα, αλλά οι τευτλοπαραγωγοί σήμερα είναι απλήρωτοι» .

Κλείνοντας την εισήγησή του ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «Η κοινωνική ανοχή, όπως γνωρίζετε έχει ήδη εξαντληθεί. Σήμερα προσπαθείτε να αυτοσυστηθείτε ως η παράταξη των φτωχών, τη στιγμή που έχετε στερηθεί τον εύκολα αντιμνημονιακό σας λόγο. Όμως, δεν γίνεστε καν πειστικοί, γιατί η παραπλάνηση της κοινωνίας με λόγια και ευχολόγια δεν πάει για πολύ και δυστυχώς για εσάς δεν υπάρχουν πλέον και περιθώρια για άλλες μεταλλάξεις. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση τα αδιέξοδα της δικής σας Συγκυβέρνησης να μετατραπούν σε εθνικά, θεσμικά, κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα της χώρας».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις