Προβλήματα πληρωμών σε Δασικούς Συνεταιρισμούς της Χαλκιδικής

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 ο Γιώργος Αρβανιτίδης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο για το πρόβλημα που έχει προκύψει στις πληρωμές τριών Δασικών Συνεταιρισμών της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της ερώτησης «Για την παροχή καυσόξυλων, το Δασαρχείο Πολυγύρου Χαλκιδικής έλαβε απόφαση ανάληψης στις 19.05.2015 και στις 26.05.2015 προχώρησε στην υπογραφή των σχετικών συμφωνητικών με τους συνεταιρισμούς. Το πρόβλημα δημιουργείται καθώς η ημερομηνία ανάρτησης στη Διαύγεια είναι η 21.05.2015 με αποτέλεσμα η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου να μην προβαίνει στην έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής … Εφόσον τα μέλη των παραπάνω συνεταιρισμών (δασεργάτες) παρέδωσαν το σχετικό έργο, κατέβαλαν τον Φ.Π.Α. και τις αντίστοιχες εισφορές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το δημόσιο εισέπραξε την αξία του παραγόμενου προϊόντος, προτίθεστε να δώσετε λύση στο πρόβλημα ώστε να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές;».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Κύριε Υπουργέ,

Σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει με τις πληρωμές των Δασικών Συνεταιρισμών Παλαιοχώρας, Παλαιοκάστρου και Πολυγύρου.

Συγκεκριμένα, για την παροχή καυσόξυλων, το Δασαρχείο Πολυγύρου Χαλκιδικής έλαβε απόφαση ανάληψης στις 19.05.2015 και στις 26.05.2015 προχώρησε στην υπογραφή των σχετικών συμφωνητικών με τους συνεταιρισμούς. Το πρόβλημα δημιουργείται καθώς η ημερομηνία ανάρτησης στη Διαύγεια είναι η 21.05.2015 με αποτέλεσμα η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου να μην προβαίνει στην έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Εφόσον τα μέλη των παραπάνω συνεταιρισμών (δασεργάτες) παρέδωσαν το σχετικό έργο, κατέβαλαν τον Φ.Π.Α. και τις αντίστοιχες εισφορές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το δημόσιο εισέπραξε την αξία του παραγόμενου προϊόντος, προτίθεστε να δώσετε λύση στο πρόβλημα ώστε να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις