Κ. Καραγκούνης: για την ελιά Καλαμών

Απαντήσεις  για τους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας ζητά με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτ/νίας  της Ν.Δ.  και πρ. υφ. Κώστας Καραγκούνης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σχετικά με την ακύρωση της απόφασης για την ονομασία της επιτραπέζιας ελιάς «Καλαμάτας».

Τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι παραγωγοί του νομού  δεν μπορούν να εξάγουν την ελιά Καλαμάτας με αυτήν την ονομασία αν και παράγουν το 44%  της εν λόγω ποικιλίας, όπως και οι παραγωγοί  της Λακωνίας που παράγουν το 27%  ή της Φθιώτιδας που παράγει  το 17%, την ίδια στιγμή που ο νομός Μεσσηνίας παράγει περί το 4%-7%.

Τα ερωτήματα αφορούν και το ποιος  είναι ο στρατηγικός  σχεδιασμός για τις εξαγωγές στην επιτραπέζια ελιά;

Σημειώνοντας:«..Από που δεχθήκατε «πιέσεις» για να ανακαλέσετε στις 22 Δεκεμβρίου την προηγούμενη  απόφαση; Μήπως γιατί την επόμενη ημέρα -στις 23 Δεκεμβρίου – ο πρωθυπουργός θα επισκεπτόταν την Καλαμάτα και θέλατε να μην «ταράξετε τα νερά»;

«…Είχατε.. τονίζει,.. μία ευκαιρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διορθώσετε μια σοβαρή στρέβλωση – εμπόδιο στην ονομασία της Ελιάς Καλαμάτας. Είχατε την ευκαιρία να την εντάξετε στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών, χωρίς να αλλοιώσετε τον ΠΟΠ χαρακτηρισμό. Πήγατε να το κάνετε, αλλά υπαναχωρήσατε δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στις εξαγωγές της επιτραπέζιας ελιάς…».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις