Δώστε, επιτέλους, χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τις Δασώσεις!

Τη «μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές του προγράμματος δάσωσης», η οποία «προκαλεί έντονες αντιδράσεις από πλευράς των δικαιούχων, που νιώθουν ξεχασμένοι και αδικημένοι από την πολιτεία» αναδεικνύει για πολλοστή φορά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέθεσε εκ νέου ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στην οποία υπογραμμίζει ότι «παρά τις συνεχείς οχλήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την εκκρεμότητα που υπάρχει με πληρωμές που αφορούν από το 2014 και μετά, στην πράξη δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Συνεπώς, οι διαμαρτυρίες εντείνονται και η συνεχής μετάθεση των πληρωμών προς τα πίσω, έχει φέρει σε δύσκολη κατάσταση τους δικαιούχους. Παράλληλα η συγκεχυμένη ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τις εκκρεμότητες αυτές δυσχεραίνει την κατάσταση και ανατρέπει οποιαδήποτε διάθεση για προγραμματισμό αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δικαιούχων, ειδικά για εκείνους που είναι αγρότες.

Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι «δεδομένου του φιλοπεριβαλλοντικού χαρακτήρα του μέτρου της δάσωσης, στην συνείδηση του πολίτη η στάση αυτή (της μετάθεσης των πληρωμών στο άγνωστο μέλλον) μεταφράζεται ως απαξίωση, με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να επιφέρει στις προσπάθειες της πολιτείας για την υιοθέτηση  πρακτικών πιο φιλικών στο οικοσύστημα».

Και ο κ. Χαρακόπουλος, αφού θυμίζει ότι «πρόσφατα υπογράφηκε η ΚΥΑ που αφορά στην κατανομή πιστώσεων για τις πληρωμές» ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

  1. Αν υπάρχει κάποια άλλη εκκρεμότητα ή διαδικασία που θα καθυστερήσει περαιτέρω τις πληρωμές; 

 

  1. Αν όχι, προτίθεστε να δώσετε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών που εκκρεμούν;        
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις