«Υπεκφεύγει ο κ. Χαρίτσης να απαντήσει για την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών και το μέλλον της ΕΒΖ»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δήμο Παπαδημητρίου αναφορικά με την «αποπληρωμή τευτλοπαραγωγών και το μέλλον της ΕΒΖ».

Η Επίκαιρη Ερώτηση, βάση του Κανονισμού της Βουλής προγραμματίστηκε για να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Παρασκευής 19-1-2018. Ωστόσο, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε κώλυμα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Τζελέπης κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, τα εξής: «Είναι πολιτικά απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο ο Υπουργός να κρύβεται και να μην απαντά σε καίρια, επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα, όπως π.χ. την αποπληρωμή 3.000 τευτλοπαραγωγών οφειλών ύψους περίπου 11.000.000 ευρώ για την εσοδεία του 2017. Επιπροσθέτως, με τη στάση του αυτή, ο Υπουργός αφήνει τους αγρότες-παραγωγούς στον «αέρα» και ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το μέλλον και την λειτουργία της ΕΒΖ. Φαίνεται ότι του αρέσει να μην αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν. Γιατί, η σημερινή απουσία του Υπουργού, από την μία πλευρά περιφρονεί τους  απλήρωτους αγρότες-τευτλοπαραγωγούς, και από την άλλη υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο και τους Θεσμούς του. Δυστυχώς, το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο Υπουργό. Απεναντίας, φαίνεται ότι είναι στην ιδιοσυγκρασία όλων των Υπουργών της Κυβέρνησης αυτής, οι οποίοι προτιμούν να κάνουν «δημόσιες σχέσεις» ανά Νομό στην Ελλάδα, αντί να δίνουν λύσεις και απαντήσεις στα καίρια και κρίσιμα ζητήματα των πολιτών, που τα δημιουργούν οι δικές τους πολιτικές».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις