Σοκ για αγρότες η τροπολογία ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Σοκ για τους αγρότες και το μέλλον της ελληνικής υπαίθρου χαρακτηρίζει η βουλευτής ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, την τροπολογία της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία, όπως τονίζει οι ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συμφωνούν με την απόλυτη εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων, βλάπτοντας κατάφωρα τα ελληνικά συμφέροντα.

Η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει σε γραπτή της δήλωση ότι «λίγες ημέρες πριν την ψήφιση των Στρατηγικών Σχεδίων της Νέας ΚΑΠ 2021-2027 από την αρμόδια Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει στην πλήρη στρεμματική εξίσωση (εξωτερική σύγκλιση) των ενισχύσεων, δηλαδή σε ένα σενάριο καταστροφικό για την Ελλάδα».

«Τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δήθεν διαβεβαιώνει για τη αντίρρηση της χώρας σε αυτό το επικίνδυνο σενάριο», υπογραμμίζει η κ. Αραμπατζή, «οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία με την οποία συντάσσονται ευθέως με τις θέσεις των χωρών Visegrad. Η στάση αυτή, όμως, των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είτε οφείλεται σε επικίνδυνη άγνοια, είτε αποτελεί άλλη μια εκδήλωση της συνειδητής καταδίωξης του πρωτογενούς τομέα, λειτουργεί εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων».

Η κ. Αραμπατζή επισημαίνει πως είχε προηγηθεί, τον Οκτώβριο του 2017 στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, η επί της αρχής συμφωνία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας με τη θέση των χωρών Visegrad για πλήρη εναρμόνιση (εξωτερική σύγκλιση) των κοινοτικών επιδοτήσεων.

«Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει αμέσως την κατάπτυστη αυτή τροπολογία» καταλήγει η βουλευτής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις