Διαμαρτυρία πατατοπαραγωγών Μεσσηνίας
Πατατοπαραγωγοί Μεσσηνίας

Ερώτηση του  Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας  προςον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά  με την διαμαρτυρία πατατοπαραγωγών Μεσσηνίας. Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση: 

ΘΕΜΑ:           «Διαμαρτυρία πατατοπαραγωγών Μεσσηνίας»

Κύριε Υπουργέ,

οι  πατατοπαραγωγοί  του  Ν.  Μεσσηνίας  αντιμετωπίζουν  σοβαρό  και  χρόνιο  πρόβλημα  στην απορρόφηση του προϊόντος τους, εξ΄ αιτίας των ανεξέλεγκτων εισαγωγών και των ελληνοποιήσεων της  πατάτας,  πρακτική  η  οποία  έχει  ως  συνέπεια,  η  παραγωγή  τους  να  μένει  απούλητη  ή  να πωλείται στους μεσάζοντες σε εξευτελιστικές τιμές, την στιγμή που το κόστος παραγωγής είναι υψηλό. Συμβαίνει, τελικά, η τιμή της πατάτας στην αγορά (στο ράφι λιανικής πώλησης) να είναι πολύ υψηλή και ο παραγωγός αγρότης να οδηγείται στην εξαφάνιση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια  μέτρα  προτίθεσθε  να  λάβετε  και  πότε,  προκειμένου  να  προστατέψετε  τους  Έλληνες αγροτοπαραγωγούς  από  τις  ανεξέλεγκτες  εισαγωγές  και  ελληνοποιήσεις  όμοιων  αγροτικών προϊόντων με τα παραγόμενα από αυτούς, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα, αφενός, να οδηγείται ο Έλληνας πατατοπαραγωγός στην εξαφάνιση, και αφετέρου,  να οδεύουν η ελληνική  πρωτογενής παραγωγή και η ελληνική αγροτική οικονομία σε ύφεση;

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Κυριάκος Βελόπουλος

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις