Γ. Λαμπρούλης: Να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από τη θεομηνία
Θεομηνία Ιανός Γιώργος Λαμπρούλης

Ψευδεπίγραφο χαρακτήρισε τον τίτλο νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τις «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», ο ειδικός αγορητής, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Λάρισας, μεταξύ άλλων τόνισε στην ομιλία του: «Με αυτό τον τίτλο και με τη διαδικασία του επείγοντος που επέλεξε για να συζητηθεί το σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι προχωράει σε επείγουσες ρυθμίσεις για την ανακούφιση των εργατικών – λαϊκών οικογενειών των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του «Ιανού».

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση επιχείρησε να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την ανυπαρξία μέτρων προστασίας από την κακοκαιρία και να διασκεδάσει τη λαϊκή οργή των πλημμυροπαθών με τις συνηθισμένες αποζημιώσεις (6.000 για τα κατεστραμμένα νοικοκυριά και 8.000 για τους επαγγελματίες, αναστολή πληρωμής ΕΝΦΙΑ, επίδομα 600 ευρώ κ.ά.) που επί της ουσίας συνιστούν ψίχουλα μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής.

Μάλιστα, με το ίδιο νομοσχέδιο προσφέρει μερικά ακόμα δωράκια στους επιχειρηματικούς ομίλους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μοιράζοντας ζεστό χρήμα για μηνύματα που αφορούν την πανδημία».
Ο κ. Λαμπρούλης, κλείνοντας την αγόρευση του κατέστησε σαφές πως το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής και επεσήμανε ότι «είναι πασιφανές πως ούτε κατά διάνοια μπορούν τα ψίχουλα αυτά να πλησιάσουν τα αιτήματα των πληγέντων για αποζημίωση 100% των ζημιών».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις