Απ. Αβδελάς: Στήριξη στους βαμβακοπαραγωγούς της Αλεξάνδρειας Ημαθίας

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον βουλευτή Απόστολου Αβδελά σχετικά με το θέμα «Στήριξη στους βαμβακοπαραγωγούς της Αλεξάνδρειας Ημαθίας». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με προβληματισμό βαμβακοπαραγωγών Αλεξάνδρειας Ημαθίας και σύμφωνα με  δημοσίευμα  του  διαδικτύου,  της  4ης  Δεκεμβρίου 2020,(https://www.agrocapital.gr/news/58669/stirixi-zitoyn-oi-bambakoparagwgoi-tis- alexandreias?fbclid=IwAR0WkuGy5r5987TNJ7hyIFDEdI2f7UdK3ghdwmvJfvUObOQaX2 e 7lV5Ys8), στήριξη ζητούν οι ανωτέρω, όσον αφορά στην ορθή τιμολόγηση από τους εκκοκιστές, βάση των δεδομένων της αγοράς και λόγω των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν. Οι βαμβακοπαραγωγοί έδωσαν βάση στην αλλαγή πλεύσης, όσον αφορά στην προμήθεια σπόρων, προβαίνοντας στην προμήθεια βαμβακόσπορων με ποιοτικά χαρακτηριστικά, πράγμα που έγινε με την καθοδήγηση των εκκοκιστών, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το προϊόν σε υπεραξία. Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών, του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, αιτείται   την   άμεση στήριξη των βαμβακοκαλλιεργητών, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, εξαιτίας τής πτώσης των τιμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να παράσχετε την απαιτούμενη ως άνω στήριξη στους βαμβακοπαραγωγούς της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, διασφαλίζοντας τις τιμές που θα λάβουν έναντι του προϊόντος υπεραξίας που παρήγαγαν, με την υπόδειξη και καθοδήγηση των εκκοκιστών;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις