Έκκληση του Συντονιστικού Παραγωγικών Φορέων βάμβακος
Έκκληση του Συντονιστικού Παραγωγικών Φορέων βάμβακος

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 4065/10-02-2021 σχετικά με το θέμα «Έκκληση του Συντονιστικού Παραγωγικών Φορέων βάμβακος». Αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με επιστολή, που υπογράφουν 22 αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί δια του Συντονιστικού Παραγωγικών Φορέων Βάμβακος, ζητείται η έκτακτη ενίσχυση της βαμβακοκαλλιέργειας, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού. Το ελληνικό βαμβάκι, το οποίο εκπροσωπεί, όχι μόνο την χώρα μας, αλλά και την Ε.Ε. στις διεθνείς αγορές, κατά τη διάρκεια του 2020, υπέστη μία μείωση τιμών, λόγω της πανδημίας, η οποία, μεταφράζεται σε 25% μείωση εισοδήματος για τους παραγωγούς. Φθάνοντας στην λήξη της εκκοκκιστικής περιόδου, έχοντας οι παραγωγοί εισπράξει τιμές απαγορευτικές για τη συνέχιση της καλλιέργειας, καθώς, υπάρχει αδυναμία από την πλευρά των βαμβακοπαραγωγών να κλείσουν τις οφειλές του 2020, διαβλέπουν να ξεκινούν εξίσου δύσκολα, αν όχι χειρότερα, την καλλιέργεια του 2021.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να στηρίξετε το αίτημα των βαμβακοπαραγωγών για ενίσχυσή τους, στα πλαίσια των μέτρων υποστήριξης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ώστε να ορθοποδήσουν σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, δεδομένων των βεβαρημένων υγειονομικών συνθηκών, που επικρατούν σε Ελλάδα και Ε.Ε.;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις