Α. Δημοσχάκης: Για τους βαμβακοκαλλιεργητές
Α. Δημοσχάκης: Για τους βαμβακοκαλλιεργητές

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με τη διόρθωση της Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2020, την οποία συλλογικά ζητούν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί του Έβρου, κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ο βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο υπουργό «εάν είναι εφικτή η ικανοποίηση του αιτήματος, ώστε να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση και οι βαμβακοκαλλιεργητές που για ελάχιστα κιλά δεν κατάφεραν να συγκομίσουν την προβλεπόμενη ελάχιστη στρεμματική απόδοση».

Θέτει επίσης «το ζήτημα της ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι βαμβακοκαλλιεργητές θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε ενστάσεις για τυχόν ζυγιστικά, αριθμητικά ή στρεμματικά λάθη».

Ο κ. Δημοσχάκης υπογραμμίζει στην ερώτησή του ότι «κάθε χρόνο υπήρχε συνεννόηση μεταξύ υπουργείου και ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να δίνεται αυτή η δυνατότητα στους βαμβακοκαλλιεργητές», σημειώνοντας ότι «φέτος, μέχρι και τώρα, δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής επισημαίνει ότι «είναι ζωτικής σημασίας να ισχύσει η διαδικασία των προηγούμενων ετών, ώστε να αποφευχθεί σημαντική οικονομική ζημιά στους λιγοστούς αγρότες του νομού».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις