Ζημιές σε μελίσσια και αγροτικά προϊόντα από αρκούδες στον Δήμο Σιντικής

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση από τους Αποστόλο Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντίνο Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης σχετικά με το θέμα «Ζημιές σε μελίσσια και αγροτικά προϊόντα από αρκούδες στον Δήμο Σιντικής».

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από αγρότες και μελισσοκόμους του Δήμου Σιντικής και σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου, ζημιές προκάλεσαν, πρόσφατα, αρκούδες που εισέβαλλαν σε διάφορες τοπικές κοινότητες της Σιντικής, καταστρέφοντας μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες. Τις τελευταίες ημέρες, αρκούδες προσεγγίζουν πολύ τις κοντινές στα δάση και στο όρος Μπέλλες κατοικημένες περιοχές, ώστε οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να φοβούνται, ακόμα και για την σωματική τους ακεραιότητα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να παρέμβετε καταλλήλως, ώστε αφενός, να διεξαχθούν οι απαραίτητες έρευνες, προκειμένου να εντοπιστούν οι παθόντες μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι Σιντικής που επλήγησαν από τις ως άνω επιδρομές των αρκούδων, και αφετέρου, να αποζημιωθούν οι εν λόγω πληγέντες για τις ζημιές που τους προκάλεσαν οι τελευταίες;

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις