Επέκταση του πιλοτικού προγράμματος της "ευφυούς" καλλιέργειας στους βαμβακοπαραγωγούς
Επέκταση του πιλοτικού προγράμματος της "ευφυούς" καλλιέργειας στους βαμβακοπαραγωγούς

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο, Προέδρο Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης σχετικά με το θέμα «Επέκταση του πιλοτικού προγράμματος της "ευφυούς" καλλιέργειας στους βαμβακοπαραγωγούς».

Κύριε Υπουργέ,

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος («Δ.Ο.Β.»), σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό («ΕΛ.Γ.Ο.») – «Δήμητρα», εφαρμόζουν, κατά το τρέχον έτος, σε πέντε πιλοτικούς αγρούς παραγωγής βάμβακος το πρόγραμμα της «ευφυούς» καλλιέργειας, η οποία προσφέρει στον παραγωγό τις απαραίτητες γνώσεις και την υλικοτεχνική υποδομή για να παράγει ποιοτικό βάμβακα, προστατευόμενο από τις καιρικές συνθήκες. Παραλλήλως, με την βοήθεια που προσφέρει η «γεωργία ακριβείας» στον βαμβακοπαραγωγό, του παρέχει την δυνατότητα για μειωμένη χρήση ύδατος στην άρδευση, την λίπανση και την φυτοπροστασία, με συνέπεια, τη μείωση των εξόδων του αλλά και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να επεκτείνετε το ως άνω πιλοτικό πρόγραμμα σε περισσότερους αγρούς παραγωγής, πέραν των πέντε υφισταμένων και να επιμορφώσετε περισσότερους παραγωγούς βάμβακος στις ανωτέρω νέες μεθόδους καλλιέργειας;

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις