Αιφνίδια διακοπή λειτουργίας εταιρείας επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στην Θεσσαλονίκη
Αιφνίδια διακοπή λειτουργίας εταιρείας επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στην Θεσσαλονίκη

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τους Κυριάκο Βελόπουλο, Πρόεδρο Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας και  Κωνσταντίνο Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης σχετικά με το θέμα «Αιφνίδια διακοπή λειτουργίας εταιρείας επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στην Θεσσαλονίκη». Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Ζαγκλιβερίου της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με σχετικές αναφορές σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σε μερίδα του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, εξ’ αιτίας της διακοπής λειτουργίας μίας εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της περιοχής στον τομέα της εμπορίας και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων. Επρόκειτο για μια πολύ παλιά και εύρωστη, έως σήμερα, επιχείρηση εμπορίας ζωοτροφών και δημητριακών, με έδρα το Ζαγκλιβέρι. Η επιχείρηση απορροφούσε το 85% της παραγωγής σε σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και καλαμπόκι, απ' όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης και το έστελνε στο εξωτερικό, είτε ως πρώτη ύλη, είτε ως επεξεργασμένη ζωοτροφή. Η εν λόγω επιχείρηση, με την διακοπή λειτουργίας της, αφήνει, αφενός, χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς παραγωγούς και προμηθευτές, και αφετέρου, θέτει σε πλήρη ανασφάλεια τα εργασιακά δικαιώματα (μισθολογικά - ασφαλιστικά) των μέχρι πρότινος εργαζομένων στην επιχείρηση, καθώς και των βιοπαλαιστών αγροτών οι οποίοι συνεργάζονταν με αυτήν.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, στο μέρος της δικαιοδοσίας που αναλογεί σε έκαστο εκ των ως άνω ερωτώμενων Υπουργείων, προκειμένου να διασφαλιστούν, αφενός, τα όποια εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της άνω αναφερόμενης εταιρείας, η οποία διέκοψε την λειτουργία της, καθώς επίσης, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προμηθευτές και οι αγρότες με τους οποίους η ανωτέρω εταιρεία συνεργαζόταν, ώστε, εν τέλει, η εν λόγω να διασωθεί και να μπορέσει να επαναλειτουργήσει;

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις