Στήριξη Φράγκου στους Έλληνες ελαιοκαλλιεργητές που αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς προκλήσεις
Στήριξη Φράγκου στους Έλληνες ελαιοκαλλιεργητές που αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς προκλήσεις

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, έλαβε εγγράφως απάντηση από την Κομισιόν, σχετικά με την Ελληνική ελαιοκομία, που αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις. Ειδικά το 2021 η λειψυδρία και οι παρατεταμένοι καύσωνες στη νότια Ελλάδα, σε συνδυασμό με τον δάκο, συνέβαλαν σε μια κακή σοδειά για την ελιά και το ελαιόλαδο.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος με παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα στήριξης για τους Έλληνες ελαιοκαλλιεργητές. Ο Πολωνός Επίτροπος Γεωργίας, κ. Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, απάντησε θετικά στον Έλληνα Ευρωβουλευτή, επισημαίνοντας ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την Ελληνική αγορά. Επίσης, ο Επίτροπος δεσμεύτηκε στον Έλληνα Ευρωβουλευτή ότι ακόμη και στη νέα ΚΑΠ που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2023, οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί θα συνεχίσουν να επωφελούνται από εισοδηματική στήριξη μέσω άμεσων ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένης της βασικής εισοδηματικής στήριξης για τη βιωσιμότητα.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, εκτός από τη δέσμευση για οικονομικές ενισχύσεις από την Κομισιόν, άνοιξε καιτον δρόμο για μέτρα στήριξης, που συνδέονται με τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτήν. Η έγκαιρη αντιμετώπιση των προκλήσεων για την ελληνική ελαιοκομία, με τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων, αποτελούν προτεραιότητα στο πρόγραμμα του Έλληνα Ευρωβουλευτή. Η σημερινή απάντηση της Κομισιόν, με δέσμευση για ενισχύσεις, αποτελεί μια ακόμη επιτυχία του Εμμανουήλ Φράγκου, στο πεδίο της νέας ΚΑΠ.

 

 

* Επισυνάπτεται η απάντηση του Πολωνού Επιτρόπου Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι και η ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις