Ανάγκη κατασκευής φράγματος στον Κάσπακα της Λήμνου
Ανάγκη κατασκευής φράγματος στον Κάσπακα της Λήμνου

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με το θέμα «Ανάγκη κατασκευής φράγματος στον Κάσπακα της Λήμνου». Ακολουθεί η ερώτηση:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Λήμνου, οι τελευταίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν για πολλοστή φορά καταστροφές σε οικισμούς στο νησί τους. Σπίτια βρέθηκαν μέσα στα λασπόνερα, μελίσσια καταστράφηκαν, οικόσιτα ζώα πνίγηκαν μέσα στις λάσπες, αλλά και δρόμοι υπέστησαν ζημιές. Θεωρούν οι ως άνω ότι είναι επιτακτική πλέον ανάγκη της κατασκευής του φράγματος του Κάσπακα, ένα έργο που θα αντιμετωπίσει ριζικά το ζήτημα της ύδρευσης - άρδευσης του Κάσπακα, θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ύδρευση Μύρινας, Κορνού, Πλατέος και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στο ρέμα του Ραγκαβά. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι είναι ένα έργο που έχει εκπονηθεί η σχετική μελέτη από το 1991 και χάθηκε μέσα στα συρτάρια της γραφειοκρατίας. Ζητούν οι ως άνω κάτοικοι της Λήμνου να μεσολαβήσουμε, ώστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να συμπεριληφθεί το φράγμα του Κάσπακα στα υπό χρηματοδότηση σχετικά προγράμματα και να προχωρήσει η υλοποίησή του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να ενεργήσετε καταλλήλως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να συμπεριληφθεί το φράγμα του Κάσπακα της Λήμνου στα σχετικά υπό χρηματοδότηση προγράμματα και να προχωρήσει τάχιστα η υλοποίησή του;

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις