Αλλοίωση ποιότητας καρπού ελιάς Καλαμών στη Φθιώτιδα, λόγω ισχυρών ανέμων
Αλλοίωση ποιότητας καρπού ελιάς Καλαμών στη Φθιώτιδα, λόγω ισχυρών ανέμων

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Αντώνιου Μυλωνάκη, Βουλευτή Α΄ Ανατολικής Αττικής σχετικά με το θέμα «Αλλοίωση ποιότητας καρπού ελιάς Καλαμών στη Φθιώτιδα, λόγω ισχυρών ανέμων». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση: 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση παραγωγών ελιάς Φθιώτιδας, εκτός της ακαρπίας, των παγετών, των πλημμυρών και των ξηρασιών, η εναπομείνασα παραγωγή των παραγωγών ελιάς Καλαμών Φθιώτιδας επλήγη εφέτος και από τους πρόσφατους βοριάδες και τις χαμηλές θερμοκρασίες, με συνέπεια ο καρπός να ζαρώσει. Συνέπεια αυτής της εξέλιξης είναι ότι απέμειναν ελάχιστοι φέτος με καρπό. Επιπρόσθετα, οι ροές προς το εμπόριο από τους αγρότες έχουν μετριαστεί, αφού οι παραγωγοί περιμένουν πλέον τη νέα χρονιά για να πουλήσουν για λόγους φορολογικούς (έκδοση τιμολογίων τη νέα χρονιά) είτε για να πετύχουν καλύτερη τιμή.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Υφίσταται βούληση εκ μέρους σας να στηρίξετε τους παραγωγούς ελιάς Καλαμών Φθιώτιδας, ενισχύοντάς τους για την απώλεια της παραγωγής τους, αφού διαπιστωθούν οι συνέπειες που επέφεραν σε αυτούς η ακαρπία ή και οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που συρρίκνωσαν τον καρπό;

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις