Τίτλοι τέλους για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ στον νομό Σερρών
Τίτλοι τέλους για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ στον νομό Σερρών

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με το θέμα «Τίτλοι τέλους για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ στον νομό Σερρών». Ακολουθεί η ερώτηση: 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με απόφαση που διαβιβάστηκε σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Σερρών ο Διοικητής του ΟΓΑ- eΕΦΚΑ, αφού ευχαριστεί τους ανταποκριτές του ΟΓΑ- eΕΦΚΑ για τη μέγιστη συμβολή τους στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ και στη στήριξη της ελληνικής υπαίθρου, ανακοινώνει την άμεση παύση τους από τα καθήκοντα που ασκούσαν επί σειρά ετών. Με την κατάργηση του θεσμού των ανταποκριτών, οι ασφαλισμένοι συνταξιούχοι και κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών του νομού θα πρέπει να προσέρχονται στα γραφεία του ΕΦΚΑ στις Σέρρες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους που αφορούν στην πλειονότητά τους θέματα συνταξιοδοτικά, υγείας ή εγγραφές. Και αυτό, διότι πολλοί είναι εκείνοι που δεν δύνανται να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά ή δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω γεωγραφικής απόστασης και προβλημάτων υγείας. Επιπλέον, όσοι κάτοικοι διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού Σερρών (π.χ. Αμφίπολη, Κερκίνη, Αχλαδοχώρι, Πρώτη κλπ.,) προκειμένου να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να δαπανούν χρόνο και χρήματα για να μεταβούν στις Σέρρες, στο κατάστημα του ΕΦΚΑ και είναι αμφίβολο αν οι υπάλληλοι θα μπορούν να τους εξυπηρετούν λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας, αφού τις υποθέσεις που διεκπεραίωναν οι περίπου 70 Δημοτικοί υπάλληλοι των 7 Δήμων της Π.Ε. Σερρών.(10 μόνο απασχολούνται στον Δήμο Σερρών) θα πρέπει να τις εκτελούν οι λιγοστοί υπάλληλοι του ΕΦΚΑ Σερρών.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεστε να λάβετε άμεσα μέτρα επίλυσης των ως άνω σοβαρότατων προβλημάτων, προκειμένου χιλιάδες πολίτες να μην ταλαιπωρούνται για να εξυπηρετηθούν;

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις