Προβλήματα που παρουσιάζονται από την έλλειψη εργατών γης για εποχικές δουλειές

Ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Μπούμπας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με την έλλειψη εργατών γης για εποχικές δουλειές.

Στην Ερώτησή του, ο κ. Μπούμπας επισημαίνει ότι η έλλειψη εργατών γης αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα για τον αγροτικό τομέα της χώρας, το οποίο επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Μπούμπας υπενθυμίζει ότι ο Υπουργός Εργασίας είχε ανακοινώσει τη σύναψη συμφωνιών με άλλες χώρες για τη κάλυψη του κενού σε εργατικό δυναμικό, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν δει αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, ο κ. Μπούμπας ρωτά τον κ. Γεωργιάδη:

  • Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συμφωνίες με τις άλλες χώρες, καθώς, είμαστε ήδη στη μέση της γεωργικής σεζόν;
  • Επειδή σύμφωνα με το νόμο 4950/02-07-2022 ο εργοδότης υποχρεούται στο να αναλάβει την δαπάνη της προσωρινής στέγασης των εργατών γης, αυξάνοντας και άλλο το συνολικό κόστος που επιβάρυνσής του και άρα, κάνοντας ασύμφορη την όλη διαδικασία της αγροτικής παραγωγής του, προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Ο κ. Μπούμπας εκφράζει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που έχει η έλλειψη εργατών γης στην αγροτική παραγωγή της χώρας. Επισημαίνει ότι η έλλειψη εργατών καθιστά δύσκολη ή ακόμα και αδύνατη την συγκομιδή των προϊόντων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Μπούμπας ζητά από τον κ. Γεωργιάδη να απαντήσει άμεσα στην Ερώτησή του, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις