Βελόπουλος : "Να ενισχυθούν οι μελισσοκόμοι που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες"

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ρώτησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Βουλή, αν προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τους μελισσοκόμους που επλήγησαν από τις φετινές πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Στην ερώτηση του κ. Βελόπουλου, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία από την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, αναφέρεται ότι το μέλι πωλείται στη χονδρική από τον μελισσοκόμο μεσοσταθμικά στα 4,50 € - 5,00 €, ενώ τα έξοδα του μελισσοκόμου έχουν διπλασιαστεί, λόγω υπεραυξήσεων τόσο στα υλικά και τις τροφές όσο και λόγω καυσίμων.

Επιπλέον, ο κ. Βελόπουλος επισημαίνει ότι πάνω από 120.000 μελίσσια έχουν χαθεί πανελλαδικά στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα πολλοί μελισσοκόμοι να έχουν χάσει μαζί με τα μελίσσια τους και το μοναδικό μέσο βιοπορισμού για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Για να αντιμετωπίσει την κρίση που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι, ο κ. Βελόπουλος προτείνει στον κ. Γεωργαντά να χορηγήσει απαλλαγή από τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα των επαγγελματικών αυτοκινήτων των μελισσοκόμων για 12 μήνες και να καλύψει τις δαπάνες αντικατάστασης των απολεσθέντων κυψελών σε ποσοστό 50%.

"Είναι ανάγκη να ληφθούν πρωτοβουλίες από την αρμόδια πολιτική ηγεσία προς διάσωση των μελισσοκόμων τόσο επαγγελματικά όσο και οικονομικά", αναφέρει ο κ. Βελόπουλος στην ερώτησή του.

Είναι πιθανό ο κ. Γεωργαντάς να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Βελόπουλου εντός των επόμενων ημερών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις