Κόκκαλης σε Αυγενάκη - Σκυλακάκη: «Κόβουν» το αγροτικό ρεύμα μετά τις πλημμύρες

Στη βουλή φέρνει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, σε πλημμυρόπληκτες περιοχές.

Στην ερώτηση που συνυπογράφουν ακόμη 16 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρονται τα εξής: «Πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση ρυθμίσεις για το ρεύμα των αγροτών που επλήγησαν τον Σεπτέμβριο από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τις οποίες ορίζεται μια περίοδο χάριτος μιας διετίας και μετά μία πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεων που υπάρχουν σε αγροτικό ρεύμα για τους πλημμυροπαθείς, με μηδενικό επιτόκιο.

Παρά ταύτα, πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν καθημερινά προειδοποιήσεις για επικείμενες διακοπές ηλεκτροδότησης κυρίως από ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες αποστέλλονται μαζί με τα ενημερωτικά σημειώματα που αφορούν τις αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος και θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά.

Επειδή πολλοί πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος απαιτούν την άμεση αποπληρωμή των οφειλών τους.

Επειδή απειλούνται με διακοπή ρεύματος τα πλημμυρισμένα και ήδη χωρίς ρεύμα κατεστραμμένα αντλιοστάσια τους.

Επειδή πολλοί πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν υποστεί ολοσχερή καταστροφή των εκμεταλλεύσεων τους και παραμένουν χωρίς εισόδημα.

 Επειδή πολλοί πληγέντες δεν έχουν λάβει καν την προβλεπόμενη αποζημίωση ενώ τα πρόσφατα καταβληθέντα ποσά των αγροτικών τους ενισχύσεων είναι ελάχιστα εώς μηδαμινά.

Επειδή πολλοί πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν από οριστική διακοπή του ηλεκτρικού τους ρεύματος και επιβάλλεται η άμεση εφαρμογή των ρυθμίσεων για το ρεύμα των πλημμυροπαθών από όλους τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και η παύση οποιασδήποτε διεκδίκησης των οφειλών τους.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί: Ποιος είναι ακριβώς ο αριθμός των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος πλημμυροπαθών αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας στις οποίες  έχει διακοπεί η σύνδεση; Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να εξασφαλισθεί  η ορθή και ομαλή εφαρμογή των σχετικών Κυβερνητικών ρυθμίσεων;»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις