Χήτας: Το ΥΠΑΑΤ προτίθεται να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία τον ρωτά αν προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων σε εκτάσεις υψηλής αγροτικής παραγωγικότητας.

Στην επιστολή του, ο κ. Χήτας αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι αντίθετη με τη διεθνή πρακτική, την ίδια ακόμη τη λογική και τη σημερινή δυσμενή διατροφική πραγματικότητα.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα στην εγχώρια παραγωγή δημητριακών, τα οποία έχουν αυξηθεί λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε αυτές τις συνθήκες, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων σε εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της διαθέσιμης γης για την αγροτική παραγωγή, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές τροφίμων.

Επιπλέον, ο κ. Χήτας ζητά να διευκρινιστεί αν η συγκεκριμένη πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει συνεννοηθεί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Αυγενάκης αναμένεται να απαντήσει στις ερωτήσεις του βουλευτή Χήτα το συντομότερο δυνατό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χήτας θέτει τα εξής ερωτήματα:

  • Προτίθεστε να δώσετε τη δυνατότητα εγκαταστάσεως φωτοβολταϊκών πάρκων σε εκτάσεις υψηλής αγροτικής παραγωγικότητας, κάτι το οποίο είναι πλέον αντίθετο με τη διεθνή πρακτική, την ίδια ακόμη τη λογική και τη σημερινή δυσμενή διατροφική πραγματικότητα; Σε θετική απάντηση, να μας πληροφορήσετε για τους λόγους.
  • Για τη συγκεκριμένη πρόθεσή σας συνεννοήθηκε το Υπουργείο σας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ή όχι;
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις