Γαλλικά κρασιά παρασκευάζονται με μεθόδους που εφαρμόστηκαν πριν από 2.700 χρόνια. Ο οίνος που περιγράφει ο Ησίοδος, το πρώτο γλυκό κρασί του οποίου έχει διασωθεί ο τρόπος παρασκευής ήταν γέννημα της ημιορεινής Βοιωτίας, της πατρίδας του Ησιόδου.
«Πατέρας» της σύγχρονης προσέγγισης του θέματος «Κάθετη Φύτευση», είναι ο Patric Blanc ,βιολόγος-φυσιοδίφης. Αυτός, διέκρινε τους ΚΑΘΕΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ σε «πράσινες προσόψεις» και «ζωντανούς τοίχους» .
Το κρασί για μας τους Έλληνες, εκτός του ότι συμπεριλαμβάνεται στα πέντε βασικά στοιχεία της διατροφής μας μαζί με το νερό, το αλάτι, το λάδι και τα δημητριακά (ή μάλλον ακριβώς γι’ αυτό) συνδέθηκε στενά και με τον πολιτισμό, με τη θρησκεία μας.
Με αφορμή τα όσα έχουμε δει φέτος μετά από βροχές στα ελληνικά γήπεδα και το ακραίο καιρικό φαινόμενο της περασμένης Παρασκευής, έρχεται ξανά στο προσκήνιο το θέμα της κατάστασης των χλοοταπήτων των αγωνιστικών χώρων της Super League
Δένδρο με έναν ή περισσότερους κύριους κορμούς, ύψος μέχρι 10-12 m. συμπεριλαμβανομένου του φυλλώματος,περιβαλλόμενους από βραχύτερες πυκνές συστάδες βλαστών που εκφύονται από τη βάση.
Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος είταν ο κατ΄ εξοχήν χρηματοπιστωτικός φορέας που ασκούσε αποκλειστικά την αγροτική πίστη στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1929, με έδρα την Αθήνα, ως "αυτόνομος τραπεζικός οργανισμός κοινωφελούς χαρακτήρος"
Εκατοντάδες χρόνια πριν, οι πρακτικοί θεραπευτές ανακάλυψαν τις θαυματουργές δοσολογίες των φυτικών φαρμάκων. Ας δούμε ποιά από αυτά εξακολουθούν να έχουν ισχύ.
Η Αθήνα μπορεί να μοιάζει αφιλόξενη για τα άγρια ζώα, αλλά ο αριθμός των ειδών που ζουν στο λεκανοπέδιο επιβεβαιώνει ότι αποτελεί πόλο έλξης για πολλά από αυτά για διάφορους λόγους.
Οι τεχνητές λίμνες αρχικά είναι άχαρα έργα, πληγές στη Γη, αναγκαία όμως για την άρδρευση και την ηλεκτρική ενέργεια, που μεταμορφώθηκαν, με την πλήρωσή τους από νερό, σε πόλους έλξης των τουριστών