Υβριδικό σύστημα ΑΠΕ

Ένα υβριδικό σύστημα ανανεώσιμης ενέργειας που εκμεταλλεύεται ταυτόχρονα τον ήλιο, τον άνεμο και τη βιομάζα αναπτύσσεται στη νήσο Παλαβάν στις Φιλιππίνες με την υποστήριξη της αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (United States Agency for International Development-USAID).

Το υβριδικό σύστημα ΑΠΕ που κατασκεύασε η Solutions Using Renewable Energy Inc. έχει ισχύ 25,5 Κιλοβάτ και αποτελείται από έναν αεριοποιητή βιομάζας, ένα φωτοβολταϊκό και μια ανεμογεννήτρια.

Το σύστημα θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια σε 50 νοικοκυριά στην κοινότητα Sitio Green Island.

Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στις Φιλιππίνες, η USAID υλοποίησε το έργο σε συνεργασία με την τοπική κυβέρνηση στην πόλη Ρόξας και με το Κέντρο Κατάλληλης Γεωργικής Τεχνολογίας του Παλαβάν.

Η κοινότητα Sitio Green Island δεν είναι συνδεδεμένη με το κεντρικό δίκτυο ηλεκτρισμού και βασίζεται σε κοστοβόρες, αναξιόπιστες και ρυπογόνες πετρελαιογεννήτριες για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών.

Το υβριδικό σύστημα ΑΠΕ θα εξυπηρετήσει τα νοικοκυριά που είναι περισσότερο απομακρυσμένα από τις πετρελαιογεννήτριες.

Το σύστημα περιλαμβάνει ακόμα μια μηχανή δημιουργίας νιφάδων πάγου ώστε οι τοπικοί αλιείς να μπορούν να συντηρούν τα αλιεύματά τους και ένα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης που θα εξασφαλίσει πόσιμο νερό στους κατοίκους.

Το έργο ξεκίνησε στο πλαίσιο της ατζέντας ενεργειακής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης των Φιλιπίννων με τίτλο, “Πρόσβαση στην ενέργεια για περισσότερους”.

“Ελπίζουμε ότι αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία θα βρει μιμητές ώστε περισσότερες κοινότητες, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, να αποκτήσουν πρόσβαση στον ηλεκτρισμό” δήλωσε η διευθύντρια της αποστολής της USAID στις Φιλιππίνες, Γκλόρια Στηλ.

econews.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις