Ford Ranger: Βest-seller pick-up  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Μείωση 29,7% κατέγραψαν οι πωλήσεις των pick-up στην Ελλάδα το 2022 όπου πουλήθηκαν 2.088 μονάδες έναντι των 2.969 του 2021. 

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η εν λόγω πτώση οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η αύξηση των τιμών των καυσίμων, η οικονομική κρίση και η απουσία νέων μοντέλων στην αγορά.

Βest-seller pick-up στην Ελλάδα αναδείχθηκε για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ford Ranger, με 622 πωλήσεις. Το Toyota Hilux, το οποίο κατείχε την πρώτη θέση για πολλά χρόνια, βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 611 πωλήσεις, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το Nissan Navara 358 πωλήσεις.

Την πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσαν το Mitsubishi L200 με 223 πωλήσεις και το VW Amarok με 104 πωλήσεις.

Ποιες είναι οι αιτίες της πτώσης των πωλήσεων

Η αύξηση των τιμών των καυσίμων είναι ένας σημαντικός παράγοντας που βοήθησε στη μείωση των πωλήσεων των pick-up. Τα pick-up είναι οχήματα που καταναλώνουν περισσότερα καύσιμα από τα άλλα οχήματα, επομένως η αύξηση των τιμών των καυσίμων τα έκανε πιο ακριβά στη χρήση.

Η οικονομική κρίση είναι ένας άλλος παράγοντας που έπληξε τις πωλήσεις των pick-up. Οι καταναλωτές είναι λιγότερο πρόθυμοι να ξοδέψουν χρήματα για ακριβά οχήματα όταν η οικονομία είναι σε κρίση.

Η απουσία νέων μοντέλων στην αγορά είναι ένας ακόμη παράγοντας που βοήθησε στη μείωση των πωλήσεων των pick-up. Τα pick-up είναι οχήματα που έχουν μακρύ κύκλο ζωής, επομένως δεν υπάρχουν συχνά νέα μοντέλα στην αγορά. Αυτό μπορεί να κάνει τα οχήματα να φαίνονται ξεπερασμένα και λιγότερο ελκυστικά στους καταναλωτές.

Προοπτικές για το μέλλον

Οι πωλήσεις των pick-up αναμένεται να αυξηθούν στο μέλλον, καθώς η οικονομία βελτιώνεται και υπάρχουν νέα μοντέλα στην αγορά. Ωστόσο, η αύξηση των τιμών των καυσίμων είναι ένας παράγοντας που μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη της αγοράς.

Επιπλέον, η τάση για ηλεκτροκίνηση μπορεί να επηρεάσει τις πωλήσεις των pick-up στο μέλλον. Τα pick-up είναι οχήματα που χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά εμπορευμάτων, επομένως η εμβέλεια των ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να είναι ένας περιοριστικός παράγοντας για την αγορά τους.

Ωστόσο, υπάρχουν εταιρείες που αναπτύσσουν ηλεκτρικά pick-up με μεγαλύτερη εμβέλεια. Αυτά τα οχήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην τόνωση της αγοράς των pick-up στο μέλλον.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις