Δηλητηρίασαν σπάνια πτηνά στην Αιτωλοακαρνανία

Η Οικολογική Κίνηση  Δυτικής  Ελλάδας  καταγγέλει  με ανακοίνωση της την θανάτωση δύο όρνεων από δηλητηρίαση στην Αιτωλοακαρνανία.

Εντοπίστηκαν  στην περιοχή του χωριού Χρυσοβέργι, κοντά στο φαράγγι της Κλεισούρας του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν περισσότερα νεκρά πουλιά ,τη στιγμή μάλιστα που το  περιστατικό συμβαίνει μέσα στην αναπαραγωγική περίοδο, οπότε πιθανά ο θάνατος αυτών των πουλιών να σημαίνει και αργό θάνατο των νεοσσών στη φωλιά των πουλιών.

Πρόκειται πιθανότατα για δηλητηρίαση, ο κίνδυνος για τα υπόλοιπα Όρνια στο φαράγγι της Κλεισούρας αλλά και στη δεύτερη αποικία στα Ακαρνανικά, τη μεγαλύτερη  αποικία Όρνιων που έχει απομείνει  στην  Ηπειρωτική Ελλάδα είναι πολύ μεγάλος τονίζουν τα μέλη της Οικολογικής ,καλώντας τους κατοίκους σε συνεργασία.

«…Σε περίπτωση εντοπισμού νεκρών Όρνιων ή οποιονδήποτε άλλων νεκρών ζώων, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ένδειξη δηλητηρίασης .. πρέπει να ενημερώνεται άμεσα ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στο τηλ. 26320 55094 και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία στα τηλ. 210 8228704 & 210 8227937 και στο 6936 615842.

Τα άγρια ζώα και πουλιά είναι φυσικός πλούτος και στολίδι του τόπου μας. Η εξόντωσή τους με οποιοδήποτε τρόπο, και ιδίως με δηλητήριο είναι πράξη βαθιά αντικοινωνική!..»