ΗΠΑ: Χωρίς κεντρικό σχέδιο η πρωτοβουλία για επανεκκίνηση της οικονομίας

Καθώς ο Λευκός Οίκος κινείται για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας από την 1η Μαΐου, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ θα πρέπει να συμμαχήσουν γύρω από ένα μοναδικό σχέδιο, το οποίο θα επιτρέψει στους Αμερικανούς, αλλά και στις επιχειρήσεις, να λειτουργήσουν, καθώς η πανδημία COVID-19 εξαπλώνεται επιθετικά, σχολιάζει το POLITICO.

Αντί μιας τέτοιας κεντρικής επιδίωξης, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ έχουν εμπλακεί σε μία ουσιαστική, αλλά ανοργάνωτη προσπάθεια υποστήριξης της επιθυμίας του Αμερικανού προέδρου για την αναζωογόνηση της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και τη σταθεροποίηση των οικονομικά εύθραυστών χρηματαγορών, στο μέσον μιας εκλογικής χρονιάς.

Οι συνεχώς εξελισσόμενες συζητήσεις στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου σχετικά με το πότε, αλλά και το πώς θα χαλαρώσουν τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, γίνονται με φόντο τον αυξανόμενο αριθμό των θανάτων στις ΗΠΑ που έχουν φτάσει τις 22.000, αλλά και τον κορωνοϊό που εξαπλώνεται τόσο σε πόλεις, όσο και σε αγροτικές περιοχές.

«Θα πω αυτό: Θέλω να ανοίξω [την οικονομία] όσο το δυνατό πιο γρήγορα μπορούμε. Πρέπει να ανοίξουμε τη χώρα μας» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης που έγινε την Παρασκευή στο Λευκό Οίκο. Όταν ρωτήθηκε με ποια δεδομένα θα λάβει τις αποφάσεις του, ο ίδιος έδειξε το κεφάλι του, λέγοντας: «Τα δεδομένα είναι εδώ. Αυτά είναι τα δεδομένα μου. Αυτό είναι που μπορώ να κάνω».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις