Ανασκόπηση αγοράς σιτηρών

Καλαμπόκι

Το εύρος συναλλαγών ξεπεράστηκε στις έξι εβδομάδες, πριν από περίπου 5 ημέρες, το καλαμπόκι είχε σημειώσει μεγάλη τάση και φαινόταν έτοιμο να περάσει στο επόμενο επίπεδο παρά τις αντίξοες συνθήκες. Η σταθερότητα στις συνθήκες καλλιέργειας από το USDA έφερε περικοπή στους εμπόρους. Οι έμποροι παρακολουθεί επίσης τις βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τον καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές. Υπάρχουν ακόμη σημαντικές ποσότητες χρηματιστηριακών συμβολαίων ρίσκου στην αγορά καλαμποκιού, και η έξοδος τους σις αγορές θα μπορούσε ακόμη να σημαίνει μια αύξηση στις τιμές. Για τους πιο αποφασισμένους που ανησυχούν για την εξασφάλιση βραχυπρόθεσμων αναγκών, αυτή η επαναφορά θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία αγοράς. Η υποστήριξη για τον Δεκέμβριο εξακολουθεί να ισχύει στα 345 και θα χρειαστεί να κρατηθεί για να διατηρηθεί η ανοδική πορεία του ανέπαφη.

Σόγια

Η σόγια κινείται επίσης χαμηλότερα, αν και όχι τόσο επιθετικά όσο οι αγορές καλαμποκιού ή σιταριού. Το πολύ βραχυπρόθεσμο επίπεδο υποστήριξης του 875 διατηρείται ακόμη. Η ανοδική τάση της που καθιερώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας παραμένει στο παιχνίδι, αν και ο καιρός κινείται ομαλά (και η κατάσταση των εξαγωγών) θα καθορίσει τη κατεύθυνση των τιμών. Χθες ήταν η πρώτη μέρα σε 5 ημέρες που δεν είδαν καμία αγορά από την Κίνα. Η συνεχιζόμενη αδυναμία του δολαρίου θα κάνει τα φασόλια των ΗΠΑ πολύ ελκυστικά για τους Ασιάτες αγοραστές και σίγουρα θα επιστρέψουν σύντομα. Τα λιμάνια της Βραζιλίας συνοδεύονται από εξαγωγές ζάχαρης και με τον φόβο της πανδημίας, οπότε αν η Κίνα προσπαθήσει να ανοικοδομήσει τα αποθέματά τους, οι ΗΠΑ παραμένουν πραγματικά το μόνο παιχνίδι στην πόλη.

Σιτάρι

Το σιτάρι βλέπει μια πίεση πώλησης καθώς η χειμερινή συγκομιδή σιταριού επιταχύνεται στη Νότια Αμερική. Η συγκομιδή προχωρά μπροστά από εκεί που περίμεναν οι αναλυτές και οι αναφορές αποδόσεων ήταν μικτές. Ίσως η συνεχιζόμενη αδυναμία του δολαρίου να είναι αρκετή για να επιβραδύνει την πώληση, αλλά ο χρόνος θα καθορίσει τις τιμές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις