ΗΠΑ: Συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο η αύξηση στις τιμές τροφίμων

Οι τιμές των τροφίμων συνέχισαν να αυξάνονται στις ΗΠΑ και τον Οκτώβριο, δημιουργώντας επιπλέον πίεση στα νοικοκυριά που βλέπουν τις ανατιμήσεις αυτές να απορροφούν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα, η τιμή των τροφίμων τον Οκτώβριο αυξήθηκε 0,6% σε σχέση με το 0,6% που καταγράφηκε το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι τιμές των δημητριακών και των προϊόντων αρτοποιίας αυξήθηκαν κατά 0,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, λόγω της αύξησης της τιμής του αλευριού κατά 2%. Ανατίμηση 3,4% καταγράφηκε στην τιμή του κρέατος το Σεπτέμβριο και 3,3,% στην τιμή των μαρουλιών. Η τιμή των αυγών, τα οποία διογκώθηκαν φέτος λόγω της επιδημίας της γρίπης των πτηνών, εκτινάχθηκε στα ύψη 10,1% το Σεπτέμβριο.  

Αντίθετα, η τιμή ορισμένων προϊόντων άρχισε να πέφτει αφού κορυφώθηκε νωρίτερα φέτος, με χαρακτηριστικότερο το γάλα, όπου η τιμή του πλήρες γάλακτος μειώθηκε κατά 0,9 %, ενώ τα φρέσκα φρούτα μειώθηκαν κατά 2,4 %.

 

Σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 7,7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, τη μικρότερη ετήσια άνοδο από την αρχή του έτους και μειώθηκε από 8,2% τον Σεπτέμβριο. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις