Οι εξαγωγές στα σιτηρά δέχονται καιρικές πιέσεις

Οι εξαγωγικές πωλήσεις σύμφωνα με τις εικασίες των αναλυτών και το ψυχρό μέτωπο που κινείται στα βόρεια άκρα της χώρας βοηθούν τους εμπόρους να πατήσουν το κουμπί αγοράς και όχι να πουλήσουν σήμερα. Κάποια πρόσθετη υποστήριξη έχει προκύψει με την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου καθώς τα κράτη διευκολύνουν το κλείσιμο και οι Αμερικανοί χτυπούν τον ανοιχτό δρόμο.

Καλαμπόκι:

Η αγορά καλαμποκιού ενισχύθηκε αυτήν την εβδομάδα από αξιοπρεπείς εξαγωγικές πωλήσεις και μια αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου, λόγω των ελπίδων περισσότερων ανθρώπων που μετακινούνται καθώς οι περιορισμοί του COVID αρχίζουν να αυξάνονται. Φημολογείται οτι τουλάχιστον 1 αδρανοποιημένο εργοστάσιο αιθανόλης ενισχύει τη βάση του καλαμποκιού στα 24 σεντ αυτή την εβδομάδα, και η παραγωγή αιθανόλης σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε για πρώτη φορά σε τέσσερις εβδομάδες αυτήν την εβδομάδα, οπότε οι έμποροι αρχίζουν να αναρωτιούνται αν έχει γυρίσει η κατάσταση. Μία πρόσθετη υποστήριξη προέρχεται από το αναμενόμενο κρύο μέτωπο που κινείται πέρα από τη ζώνη του βόρειου καλαμποκιού, με τους ND, SD, MN, WI και MI να βλέπουν προειδοποιήσεις ευρείας παγετού / παγετού και IA, NE, IL και IN να βλέπουν αυτές τις συμβουλές σε μέρη αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο θετικός τόνος θα μπορούσε να αλλάξει απότομα την επόμενη εβδομάδα.

Σόγια:

Η σόγια βλέπει επίσης κάποια θετική αίσθηση, και πάλι με τις εξαγωγές σύμφωνα με τις εμπορικές προσδοκίες και ότι το ψυχρό μέτωπο αναμένεται να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στα φασόλια από το καλαμπόκι. Ένας από τους πιο μακροπρόθεσμους θετικούς παράγοντες στην τιμολόγηση ήταν η επιταχυνόμενη πρόοδος φύτευσης καλαμποκιού. Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής στρατηγικός αγοράς Ted Seifried αυτό το σαββατοκύριακο σε αυτήν την εβδομάδα στην αγροτική επιχείρηση, τα χρόνια με την επιταχυνόμενη φύτευση καλαμποκιού τείνουν να βλέπουν τα στρέμματα καλαμποκιού να πλησιάζουν τις προσδοκίες, ενώ η σόγια συχνά βλέπει μειωμένη έκταση.

Σιτάρι:

Η ομάδα του σιταριού βλέπει τη συνεχιζόμενη μεταβλητότητα των τιμών στην αγορά μελλοντικής εκπλήρωσης. Οι ανταγωνιστικές εκτιμήσεις για το πάγωμα των ζημιών (τόσο από το Southern Plains "Easter Freeze" όσο και από το επερχόμενο κρύο) παρέχουν κάποια υποστήριξη, αλλά η έλλειψη συνεπούς μετακίνησης στην ύπαιθρο και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις εξαγωγές περιορίζει τις ανοδικές δυνατότητες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις