ΠΣΑΦ:Ξεκινούν οι πληρωμές στους αγρότες παραγωγούς φωτοβολταϊκών

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για την εξομάλυνση πληρωμών των Μελών του, των υπολοίπων αγροτών καθώς και όλων των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, έπειτα από επαφές με το ΛΑΓΗΕ, συναρμόδια Υπουργεία, πολιτικούς και άλλους παράγοντες της συγκυβέρνησης, ανακοινώνει τα κάτωθι:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

- Οι πληρωμές της παραγωγής Ιουλίου-Αυγούστου (εκκρεμότητες), θα επανεκκινηθούν σήμερα Τετάρτη 7/5 και θα ολοκληρωθούν  τη Δευτέρα 12/5

- Ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 7/5 και οι πληρωμές του μηνός Σεπτεμβρίου

- Με την ολοκλήρωση των πληρωμών του Σεπτέμβρη, ξεκινά η πληρωμή-εκκαθάριση του τριμήνου: Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2013 με τον αντίστοιχο συμψηφισμό των Πιστωτικών Τιμολογίων.

Η διαδικασία πληρωμής του συγκεκριμένου τριμήνου, θα ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου 2014.

- Οι πληρωμές της παραγωγής των μηνών: Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2014 θα γίνει σε μία κατάθεση (τρίμηνη παραγωγή) και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουλίου 2014

Η καθυστέρηση στις πληρωμές  από τον Ιούλιο 2014, δε θα ξεπερνάει τους 3-4 μήνες (σε πρώτη φάση) και ο βραχυπρόθεσμος εφικτός στόχος του Συνδέσμου μας, είναι να πέσει στους 2 μήνες εντός του 2014.

- Από τη Δευτέρα 12/5/2014 ο κάθε παραγωγός θα γνωρίζει ηλεκτρονικά, ενδεχόμενες εκκρεμότητες του με το ΛΑΓΗΕ (ενημερότητες και άλλα), μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα του Λειτουργού.

Σημειώνουμε, ότι τα παραπάνω δεδομένα που θα πάρουν σάρκα και οστά από σήμερα, είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων, οι οποίες ξεκίνησαν από την επομένη της ψήφισης του Πολυνομοχεδίου.

Το υψηλό επίπεδο αυτών των διαβουλεύσεων, μας δίνει σήμερα την τόλμη να ανακοινώνουμε προγραμματισμό πληρωμών για περίοδο 7 μηνών!

- Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών ειδικά για την παρούσα χρονική φάση, θα παραδώσει ομαδικά τις φορολογικές ενημερότητες Μελών του στο ΛΑΓΗΕ, ώστε να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις. Πληροφορίες και λεπτομέρειες στο afo.gr

- Εύχεται στα Μέλη του που συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες του Μαίου: Καλή Επιτυχία

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις