Μειωμένες  οι επιδοτήσεις  πληρωμής της προκαταβολής  Βιολογικής Γεωργίας

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα η χορήγηση προκαταβολής στους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο Μέτρο 11 ‘’Βιολογικές Καλλιέργειες‘’ (με βάση την με αριθ. 1453/59595/31-05-2017 Απόφαση Ένταξης) θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, τα χρήματα, ωστόσο, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου, διαθέσιμα αύριο,

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την προκαταβολή σε όσους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας κατά την τελευταία προκήρυξη. Υπενθυμίζουμε ότι η ένταξη των δικαιούχων έγινε στις αρχές Απριλίου, ενώ η αξιολόγηση των αιτήσεων ολοκληρώθηκε τον Μάιο.

Το ποσό της προκαταβολής που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα είναι της τάξης του 70% του ποσού που τους αναλογεί, περί τα 40 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι περίπου 5.000 έχουν αποκλειστεί για διαφόρους λόγους, αφού το σαθρό μηχανογραφικό σύστημα τους έθεσε εκτός πληρωμής .

Υπενθυμίζεται ότι σύµφωνα µε τη λίστα του ΥΠΑΑΤ οι δικαιούχοι είναι 11.337 άτοµα µόνο φυτικής παραγωγής σε ζώνη Natura. Από αυτούς οι νεοεισερχόμενοι θα μοιραστούν στην πενταετία το ποσό των 75 εκατ. ευρώ και οι «παλιοί» 147 εκατ. ευρώ.

 Η πληρωμή ύψους 9,47 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα Κομφούζιο, καθώς σχετική απόφαση αναφέρει ότι η πληρωμή μπορεί να γίνει σε δύο το πολύ δόσεις όχι πριν από τις 16 Οκτωβρίου κάθε έτους και µέχρι την 1η ∆εκεµβρίου. Η ενίσχυση χορηγείται στους δικαιούχους σε ετήσια βάση και το ύψος της, το οποίο υπολογίζεται κάθε φορά από την επιλέξιµη έκταση, ορίζεται στα 387 ευρώ ανά εκτάριο ετησίως για τα πρώτα δύο έτη εφαρµογής και στα 454 ευρώ ανά εκτάριο για τα τελευταία τρία έτη.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις