Βασική ενίσχυση: Πότε πληρώνεται η μεγάλη προκαταβολή

Αυτό φαίνεται να διαβεβαίωσε τους Κρητικούς κτηνοτρόφους που επισκέφθηκαν τον Οργανισμό, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς. Η εξόφληση θα γίνει, όπως κάθε χρόνο προς το τέλος του έτους, κοντά στα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, ο κ. Μελάς τους διαβεβαίωσε ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας το 3% της Δημοσιονομικής Πειθαρχίας, που είχε παρακρατηθεί, από τη βασική ενίσχυση, στις πληρωμές της προηγούμενης χρονιάς.

Συγκεκριμένα, στην αντιπροσωπεία μετείχαν ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλος Παπαδάκης, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργος Βενιεράκης, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου Γιάννης Μανουσάκης, ο εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων Μανόλης Βρέντζος και ο εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης.

Κατά την επίσκεψη των συνδικαλιστών στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ζήτησαν από τον πρόεδρό Δημήτρη Μελά «τον λόγο για τον οποίο δεν έχουμε πάρει ακόμα το παρακράτημα του 3% της Δημοσιονομικής Πειθαρχίας. Μας απάντησε ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουμε την πληρωμή αυτή, μαζί με τις πληρωμές όσων είχαν μπει στον έλεγχο και δεν είχαν λάβει τα χρήματα από το εθνικό απόθεμα. Για την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 27 Οκτωβρίου», καταλήγει ο κ. Παπαδάκης.

Πέρυσι η προκαταβολή στους δικαιούχους ξεκίνησε να δίνεται από το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου. Ήταν ύψους 696.596.038,36 ευρώ, που αντιστοιχούσε στο 70% και αφορούσε σε 539.609 αγρότες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις