Aνατροπή: Πού κάνει τελικά καλό το κόκκινο κρασί

Η αλήθεια είναι πως γενικότερα υπάρχει η πεποίθηση πως το κόκκινο κρασί είναι από τα απαγορευτικά για τα δόντια και πως είναι από εκείνα που μεταξύ άλλων ευθύνονται για το χρώμα τους. θα έχετε ακούσει για παράδειγμα πως το κόκκινο κρασί «λεκιάζει» τα δόντια.

Ωστόσο, μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει όσα πιστεύαμε τονίζοντας πως ίσα-ίσα έχει ευεργετικές ιδιότητες που προστατεύουν από την περιοδοντίτιδα, την ουλίτιδα, αλλά και την τερηδόνα.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση της Γεωργίας και της Χημείας των Τροφών αναφέρει πως οι πολυφαινόλες, οι έγχρωμες αντιοξειδωτικές ουσίες, που περιέχονται στο κόκκινο κρασί είναι κι εκείνες που έχουν ευεργετική δράση κατά των παθογόνων βακτηρίων που προκαλούν την περιοδοντική νόσο.

Μια ακόμα επισήμανση των επιστημόνων είναι πως το κόκκινο κρασί και η λήψη προβιοτικών είναι ένας συνδυασμός έξτρα προστατευτικός απέναντι στα βακτήρια που προκαλούν όλα αυτά τα γνωστά προβλήματα στα δόντια μας.

Βέβαια, όπως τονίζουν, η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις