Μειωμένη κατά 15% η παραγωγή οίνων της Νότιας Αφρικής το 2018, ξηρασία και παγετοί

Όψιμη φέτος, η συγκομιδή με πολλά τσαμπιά, αλλά με πολύ μικρές ρώγες.

Παράγοντας κάτω από 10 εκατομμύρια εκατόλιτρα λόγω εξαιρετικής έλλειψης νερού, η Νότια Αφρική επιστρέφει στο επίπεδο παραγωγής της του 2006.

Το 2018, από τον αμπελώνα της Νοτίου Αφρικής έχουν συγκομισθεί 1.22 τόνοι σταφυλιών, και έχουν παραχθεί 9.48 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις. Πρόκειται για μία πτώση της συγκομιδής κατά 15% σε σύγκριση με το 2017 σύμφωνα με την Vinpro. Είναι μια από τις μικρότερες συγκομιδές της δεκαετίας, αρχικά οι προβλέψεις ήταν χειρότερες. "Η συγκομιδή του 2018 χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα κλιματικά φαινόμενα, με κύριο την ξηρασία που ορισμένοι θεωρούν ότι είναι η χειρότερη των τελευταίων εκατό ετών ", αναφέρει ο Francois Viljoen, τεχνικός διευθυντής της Vinpro.

Το υδατικό stress έπαιξε σημαντικό ρόλο ιδιαίτερα λόγω των περιορισμών του νερού και η άρδευση των αμπελώνων περιορίστηκε συχνά στο ελάχιστο δυνατό. "Είναι πολύ δύσκολο να πούμε γενικότητες φέτος. Οι συνθήκες διέφεραν πολύ σημαντικά από μια περιοχή σε άλλη , ακόμη και από ένα γειτονικό αμπελοτεμάχιο στο άλλο, ανάλογα με την πρόσβασή του στο νερό και την ιεράρχηση των καλλιεργειών σε κάθε φάρμα ", τονίζει ο Francois Viljoen. Έχοντας πρόσβαση για άρδευση μόνο κατά 20% των συνηθισμένων αναγκών σε νερό, ο αμπελώνας του Olifants River παρουσιάζει τις μικρότερες αποδόσεις του τρύγου.

 

Παγετοί

Το μόνο πλεονέκτημα της ξηρασίας ήταν η μείωση της πίεσης των ασθενειών . Εάν και η βορειοδυτική Νότια Αφρική δεν επλήγη από την ξηρασία, ο παγετός έχει μειώσει τις αποδόσεις. Ο παγετός επηρέασε επίσης τους αμπελώνες του Breedekloof, του Worcester και του Robertson.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις