Ανασκόπηση αγοράς σιτηρών - 13 Ιουνίου
σιτηρα

Καλαμπόκι:

Το καλαμπόκι σημείωσε πτώση 7-10 σεντ στο εμπόριο σε μια νύχτα καθώς η αγορά έλεγξε τον καιρό για το σαββατοκύριακο και αποφάσισε να λάβει κάποιο κέρδος βλέποντας οτι έρχονται βροχοπτώσεις.

Κοιτάζοντας έξω, τα μοντέλα πρόβλεψης έχουν κάποιες αποκλίσεις, αλλά γενικά βλέπουν την πιθανότητα περισσότερων βροχών και ψυχρότερων (αν και εξακολουθούν να υπερβαίνουν τον μέσο όρο) θερμοκρασίες.

Το συμβόλαιο του Δεκέμβρη διαβρώνει τα κέρδη που έγιναν μετά την έκταση της σποράς και οι τιμές διαπραγματεύονται τώρα στις αρχές Ιουνίου. Εάν η μεγάλη αγορά καλαμποκιού της Κίνας την περασμένη εβδομάδα ήταν ένα σημάδι των μελλοντικών πραγμάτων, η εικόνα της ζήτησης θα μπορούσε να αρχίσει να φαίνεται λίγο πιο φωτεινή, αλλά κανείς εκτός από τους Κινέζους δεν γνωρίζει ότι θα ισχύει στο μέλλον. Η παραγωγή αιθανόλης ήταν σταθερή την περασμένη εβδομάδα και, καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Σόγια:

Η έκθεση του WASDE της Παρασκευής ήταν ουδέτερη και για την αγορά σόγιας. Οι έμποροι είχαν ήδη προβλέψει τους αυστηρότερους αριθμούς προσφοράς μετά την έκθεση Planted Acreage της 30ης Ιουνίου, αλλά ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσαν ακόμη να υπάρξουν νέα πράγματα εάν οι εξαγωγικές αποστολές δεν αρχίσουν να αυξάνονται. Οι τιμές των φασολιών είναι χαμηλότερες σήμερα λόγω συγκρατημένων ανησυχιών για τον καιρό, αν και με 3 εβδομάδες ακόμη πριν τον Αύγουστο ο καιρός γίνει κρίσιμος, αναμένεται μεγαλύτερη μεταβλητότητα στο μέλλον.

Από τεχνικής άποψης, οι τιμές σήμερα το πρωί επιστρέφουν στην προ-φυτευμένη έκταση και έχουν παραβεί το επίπεδο στήριξης 880 τον Νοέμβριο. Εάν το κλείσιμο πλησιάσει την τρέχουσα τιμή, θα πρέπει να αναμένεται αύριο πιο σύντομη κάλυψη. Η σημερινή βαθμολογία Crop Conditions θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα και θα συμβάλει στη σχεδίαση μιας πιο πλήρους εικόνας για τις ζημιές του σαββατοκύριακου.

Σιτάρι:

Το σιτάρι διαπίστωσε επίσης κάποια πίεση πώλησης για να ξεκινήσει την εβδομάδα, αν και οι απώλειες του σίτου έχουν μετριαστεί από την πτώση του δολαρίου ΗΠΑ, η οποία συνεχίζει να πέφτει και φαίνεται να στοχεύει την 95 περιοχή του δείκτη, η οποία θα ήταν χαμηλή λόγω κοροναϊού. Εκτός από το σπάσιμο του δολαρίου, το εμπόριο εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό αβέβαιο τόσο για την ποσότητα όσο και για την ποιότητα της ευρωπαϊκής σοδειάς.

Εάν αυτή η σοδειά βρίσκεται κάτω από τις προσδοκίες και το αμερικανικό σιτάρι διατηρήσει τη σχετικά προσιτή τιμή, το δυναμικό για εξαγωγές φαίνεται πολύ πιο φωτεινό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις