Ασθένειες και Εχθροί Μηλιάς-Αχλαδιάς-Καρυδιά
Μηλιά Αχλαδιά Καρυδιά

(Ημιορεινές – ορεινές περιοχές)

ΚΑΡΠΟΚΑΨΑ : (Carpocapsa pomonella) ΜηλιάΑχλαδιά - Kαρυδιά

Γενικές πληροφορίες – Διαπιστώσεις : 

Στις ζώνες καλλιέργειας των μηλοειδών (μεσοπρώιμη και όψιμη), στο δίκτυο παγίδευσης με φερομόνες φύλου, οι συλλήψεις εμφανίζουν αύξηση το τελευταίο διάστημα.

Οδηγίες :

Να συνεχιστεί η προστασία των καρπών. Ενδεικτικές ημερομηνίες επέμβασης : 24 – 26 Ιουλίου.

ΣΕΖΙΑ : (Sesia myopiformis) (Μηλιά)

Γενικές πληροφορίες

- Στο δίκτυο παγίδευσης οι συλλήψεις έχουν μειωθεί.

Οδηγίες :​​​​​​​:

Σε μηλιές με σοβαρό ιστορικό προσβολών συνιστάται να επαναληφθεί ο κατευθυνόμενος ψεκασμός στον κορμό και τους βραχίονες με καλή διαβροχή.

Φάρμακα : Χρησιμοποιείτε σκευάσματα από τις λίστες εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Να προτιμούνται φυτοπροστατευτικά που είναι φιλικότερα για τον χρήστη, το περιβάλλον και το προϊόν

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Οι δραστικές ουσίες chlorpyrifos / chlorpyrifos methyl δεν είναι πλέον εγκεκριμένες για χρήση ως φυτοπροστατευτικά προϊόντα σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία. Όλες οι εγκρίσεις των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που περιείχαν τις ανωτέρω δραστικές ουσίες έχουν ανακληθεί ενώ η καταληκτική ημερομηνία χρήσης αποθεμάτων από τον τελικό χρήστη έληξε στις 16 Απριλίου 2020. Λόγω των αποφάσεων μη έγκρισης των δραστικών ουσιών, σας γνωρίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2020 ψηφίστηκε Κανονισμός μείωσης όλων των ανωτάτων ορίων υπολειμμάτων των chlorpyrifos / chlorpyrifos methyl στο όριο του αναλυτικού προσδιορισμού. Τα νέα όρια αναμένεται να δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ισχύσουν το φθινόπωρο του 2020.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις